CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Sunday, January 16, 2011

Darah oh darah...

salam...
cam seram pulak tajuk entri aku hali ini...haha...
but today i xnak la cerita kisah seram2 ni....
t ada pulak orang xdapat tito ini malam ma.....hehe

nak dijadikan cerita...taggal 16/01/11...saya.....
miss sweet sour..hehe...bercadang nak derma darah...
so...i ngan cik sya pun pergi la unit transfusi HUSM...
masa on da way nak pegi tue, punyer la berdebar...
dub dap dup dap.....jantung ku berbunyi.....( bajet dengar jer...)

then kitorangpun tiba la...
pegi kat kaunter...cakap nak derma darah.....1st time in my life ni....kih3
(b4 ni xde kekuatan lagi)

then..abang kat kaunter tue pun tanya...
"berat cukup x?"
"eh..cukup2"
nampak je aku ni kecik..tapi berat taw....n tak bole tulis kat sini..malu i...haha

lepastue...dye pun handprick la tangan aku.....
nak test Hb level n Blood group....

"erm...macam xckup je Hb awak ni...."kata abang itu....
"mesin pun xleh baca.....low....bawah 10 g/dL"

aku pun berkata-kata..kih3...
"ala....xleh derma la ni....." (dalam hati punyer la lega...hahaha....but still sedih coz xbole nak berbakti pada rakyat...hahaha.....ayat power tue)
so..my prenz je la bole derma darah...
ni hah pic diorang mase derma darah...


 
cik zahidah!

 
cik sya kita!

sempat lagi snap pic sndiri....ngah tuggu dorang ni...




hehe..ni vitamin yang nurse bagi kat aku untuk naikkan Hb...2 plastik sakali bagi..haha

itu sahaja....nanti i update lagi ini blog...bubbye.....
salam....



2 comments:

  1. salam,,.

    singgah folllow blog ini...**10

    ReplyDelete
  2. wasalam...
    arigatone...u follow i, i follow u..hehe....stay follow2 k...

    ReplyDelete

Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...