CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Tuesday, January 25, 2011

Weekend + bila duit scholar da masuk ^__^

Assalamualaikum and salam sejahtera....
haloooooo-haloooooo.....
kabare? hope sihat-sihat la semuanya ye......

hehehe.....hari ni saya nak cerita pasal apa activity ktorang mase weekend baru-baru ni....
curious tak nak tahu......???hehehe....korang pun mesti enjoy sakan kan..nak-nak sape yang dapat scholar JPA tue..hehehe....shopping time!!!!!!! (aku and kawan2 pun termasuk la tue....haha)

ok2...jum-jum....nak citer ni....

firstly hari jumaat(malam)...nak story pasal MKI.....Malam Kebudayaan India......
best bangat!!!!berbaloi la bayar rm10......diorang punyer dance...gler rancak....aku yang tengok ni plak yang penat.....hehehe....

malas nak story panjang2...layan pics jom....





best sangat2..t next year mesti pegi lagi...hehe...

2nd hari sabtu plak.....kitorang ad anjurkan begkel solekan....nak kutip dana tuk dinner la kan...haha.....
best gak....aku join r solek2 muka aku skali.....before ni taw sikit2 je cara2 nak solek-menyolek ni...
so...bila da join begkel ni....da pandai la nak make-up......tapi tak pro la kan....sikit2 bole la....

ni pics nya....




camne???bole la kan..hahaha...tak cantik sangat pun....heeeee

then...sunday...hari kerja ni taw....pagi kitaorang ada kelas...but petang xde...so..merendek la.....haha...
pegi pasar CT....PCB and KB mall....sesi meghabiskan duit.....haha.....




keta putih tue...keta kami....haha....keta pinjam ja...thanx to Loh!




habis tudung kena tiup angin kat pantai....angin sepoi2 but panas beb..nasib sekejap jer...kalau x...abis burn....heeeee....


so...tue sajer saya nak story-story kat uol's........
selamat membaca yer...hehehe....
kalau da bace jagan lupe ntuk follow ek bagi sape2 yang blom fllow ini blog...heeee.....
k lah..mata pun da ngntuk....selamat malam kamoo semua....
bubbye.......
salam....

Friday, January 21, 2011

my "favourite" breakfast

salam guys....

tengah syok2 ber'bekpes' ni...saya tiba-tiba dapat idea nak buat entry ni....
'"favourite" above doesn't mean my real feveret lor....
ni nak cerita pasal apa yang saya akan melantak makan o minum dipagi hali before pegi lecture....jeng2...
kalau korang pun mesti ada feveret masing2 kan..hehe.....

jom2 kita tengok apa yang duk ranking paling atas...haha.....
......
.......
dengan ini mengumumkan...
1st ranking dimenangi oleh........
AIR KOSONG!!

hahaha...memang kalau diimbas kembali...
air kosong/air water cooler ni je la aku smpat minum b4 pegi lecture..
nak buat camne asyik lambat bgun je...hak3....

2nd.......
....
...
..
OAT KRUNCH......CHOC!!

ni hah...kalau pegi mydin wajib cari ni....
kalau xsempat makan kat bilik....saya makan dalam kelas la....heeeeeee

3rd......
DUTCH LADY>>HONEY

actually saya ni xberapa suka minum susu....
but..disebabkan kurangnya calcium in my body..so terpaksa mnjadikannya feveret..
bila da start minum..best la pulak rse dye...
susu ni bile bagun awal and sempat buat je minum...kalau tak...
tak minum jugak..heeee

k.....yang pic bawah ni....
antara makanan yang saya pernah jadikannya breakfast....

 

hahaha...itu sahaja saya mau cerita lor....
nanti ada cerita menarik saya update ini blog lagi...
see u....
bubye...


salam....
*sumber gambar dari Google search


Monday, January 17, 2011

Apa yang saya akan buat lepas tengok korean drama?

salam...
thank you 4 my follower and pembaca2 yang sudi jengah blog yang tak seberapa ini...

For your information...saya ni suka tengok cerita korea...but not fanatic la...suka2 biasa ja..
nama-nama actor and actress tue i tak hafal la...susah nak ingat..hehe....

lepas je abih tengok cter2 korea ni...saya suka cari dorang punyer pic....
yang hensem dan cun jer..hahaha....
yang laen xde mase nak cari....heeee....
one more thing...kalau lagu2 dalam cter tue best...saya pun download jagk..

ni gambar2 yang saya copy dari b'macam website la....tak sempat la nak amik link..byk sngat...

jom cuci mata tengok actor yang hemsem2 dulu k....haha
  

 


ni antara yang dalam koleksi la..byk lagi..hehe..xlarat la nak upload...

yang ni plak actress nya...



ni semua from my favourite drama....byk lagi sebenarnya...
yang laen t sy cerita lain kali ek..hehe...




itu sahaja saya nak cerita...nanti kita sambung cerita lain plak ek....
bubbye....
salam.....

Sunday, January 16, 2011

Darah oh darah...

salam...
cam seram pulak tajuk entri aku hali ini...haha...
but today i xnak la cerita kisah seram2 ni....
t ada pulak orang xdapat tito ini malam ma.....hehe

nak dijadikan cerita...taggal 16/01/11...saya.....
miss sweet sour..hehe...bercadang nak derma darah...
so...i ngan cik sya pun pergi la unit transfusi HUSM...
masa on da way nak pegi tue, punyer la berdebar...
dub dap dup dap.....jantung ku berbunyi.....( bajet dengar jer...)

then kitorangpun tiba la...
pegi kat kaunter...cakap nak derma darah.....1st time in my life ni....kih3
(b4 ni xde kekuatan lagi)

then..abang kat kaunter tue pun tanya...
"berat cukup x?"
"eh..cukup2"
nampak je aku ni kecik..tapi berat taw....n tak bole tulis kat sini..malu i...haha

lepastue...dye pun handprick la tangan aku.....
nak test Hb level n Blood group....

"erm...macam xckup je Hb awak ni...."kata abang itu....
"mesin pun xleh baca.....low....bawah 10 g/dL"

aku pun berkata-kata..kih3...
"ala....xleh derma la ni....." (dalam hati punyer la lega...hahaha....but still sedih coz xbole nak berbakti pada rakyat...hahaha.....ayat power tue)
so..my prenz je la bole derma darah...
ni hah pic diorang mase derma darah...


 
cik zahidah!

 
cik sya kita!

sempat lagi snap pic sndiri....ngah tuggu dorang ni...




hehe..ni vitamin yang nurse bagi kat aku untuk naikkan Hb...2 plastik sakali bagi..haha

itu sahaja....nanti i update lagi ini blog...bubbye.....
salam....



Saturday, January 15, 2011

BubUr AsyURa......^ ^

salam.....
hali ini sangat penat lo....dari pagi smpai petang kitorang ada kat masjid....
tggu syura masak..hehe..bukan tggu je taw...kitorang tlong kacau skali....
abih naik biceps muscle ak..haha....

skang baru terasa kesakitannya...dengan sakit kaki lagi coz lari semalam....
sakit satu badan la konklusi nya...huhu

ni picxa yang aku ambik tadi....
layan je la....
xlarat nak taip panjang2 dah...

ni cik tha n cik sya..my BFF!!



hehe..masuk gak gambar i ni satu.....xpe kan....xde org nak marah kn.....hahaha....


turn kami pulak mengacau....panas, n penat..ngan asap masuk mata lagi....huh...syok r!




kacau jagan xkacau..heeeeee


itu sahaja alkisah pada hali ini....
bertemu lagi kita dilaen rancagan..okeh...
bubbye guys.....
salam.....

Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...