CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Monday, February 28, 2011

L.I punyer pasal

aku: ma..ore tahu doh bwt praktikal mano..heeeee
my mom: mano?
aku: jauh sangat......huhu
my mom: mano??
aku: selangor....
my mom: jauhnyo.....tak leh mintok tukar ko?
aku: rama gok bulih sano...4 ore..(heee...xmenjawab soklan lgsung), duk hostel ma...xpo....duk uiTM Sungai Buloh.....
my mom: oooh.....betol duk hostel ni...pahtu xpo la...ingat kena cari umoh diri....
aku: (fuuhhhhh...nada lega....hahaha.....) tapi ma..nok g kekgi susoh la.......nok g nge gapo?
my mom: la...suh abah ata la....ko nok gi diri?? berani ko??
aku: hehehe...betol ni abah nok ata.....yesssss!!!

hahaha...lagi la aku lega tahap nak melompat-lompat..punyer la tadi duk pikir nak g camne Selangor tue...xpernah pegi sesorang....
actually dulu aku pernah je study kt KL setahun...mase tue kalau pegi nek bas pun ade teman....and da bese...ni nak pegi sesorang then tak tahu pulak Sungai Buloh tue katne and macamane....tak ke cari bala tue..buatnye aku sesat kat sane...tak ber"LI" la jawabnye....hahaha....bukan aku mintak pun dapat sane....Prof yang hantar..so aku ikut je la...yang penting ade gak kawan2 aku dapat sane..lagi aku tak kisah...buatnye aku sorang je dapat sane...tak pegi kot..heeeeeee

so...masalah da selesai...my dad will send me to Selangor....hope dia xmarah coz aku tak bagitahu pun lagi...pandai la my mom pujuk nanti...heeeeeeeeeeeeeeee........

taggal 9/5 aku akan mendaftar kat Fakulti Perubatan uiTM Sungai Buloh for my Industrial Training...insyaAllah.....

*perbualan diatas in Kelantan language...hehehe...biase la saye ni anok Kelate....kalau tak paham..jgn segan silu untuk bertanye ye.....hik3

Sunday, February 27, 2011

Single

 

love to being single...lalalala....


selagi ada kawan disisi..aku xkan rasa sunyi.....love u my frenz...!!!! 

*credit to tumblr

Girls Outing....!

Assalamualaikum........

Jom....arini aku mau cerita pasal picnic ktorang semalam....best bangat dapat mandi air terjun...hehehe...
Ktorang pegi 2 buah kereta..1 keta sewa satu keta pinjam..
Dalam pukul 12.30 t/hari kami2 semua bertolak dari USM....pegi isi minyak dulu takot keta mampos tengah jalan...

Eh..lupa plak nak bagitahu..ktorang nak p mandi dkat Jeram Pasu, P.Puteh....xjauh pun....setengah jam sampai la kalau dari K.kerian....Sesampai je kat sane...mak oiii....ramai gilak orang...nak mandi camne ni...hehehe....kena cari port yang xdak orang baru besh mandi...huhu.....

B4 tue ktorg semayang dulu then baru la berhempas pulas panjat tangga nak cari port mandi....penat naik tangga...tinggi...huhu.....akhirnya jumpa jgak.....then ktorang mula kan operasi...hak3.....
Disebabkan semua orang lapor...so ktorang melantak la dulu..hahaha....bnyak giler la kawan2 aku ni bawak makann....memang kenyang la.....

Then...after that.....mandi time!!!!

Jom layan picxa....hehehe....

 muka2 happy dapat picnic..yeah!!

 peace no war..hahaha

 port mandi kami....wink2!


 jom masuk air!


 tangga..hahaha...aku paling rendah!


 gosok jgn x gosok..kih3

Bila da ciap bermandi-manda semua..ktorg bertolak pulang..tp bukan blik USM g taw..haha....g mkn dulu....
singgah d Satey Malaysia kt PC....da la tmpah nasik...order sataey lagi...memang kenyag gler la....
haha..


 kak sya n iraei...

 aku zack n dayah..huhu...

Then da abih makn semua...ktorg g merendek kat KB mall lak....shopping time...hahaha...lepas tue g Wakaf Che Yeh lak....huhuhu..memang byk giler la duit aku kuar...heeeeeee...


Tepat jam 12 mlm kami pun tiba d USM.....penat2...tp berbaloi-baloi....
k lah..mata da mengantuk.....tidow dlu....nyto semua....

Thursday, February 24, 2011

Hectic March!!

assalamualaikum......

hallo-hallo...kabare kalian semua....

mula2 nak cerita benda happy dulu...esok i pegi picnic!!!oyeah......!!
kalian jangan jeles....bagi la chance kami2 ni enjoy dulu b4 masuk bulan march...argh...nak sebut bulan 3 pun seram sejuk......

korang nak tahu kenapa and mengapa aku kate bulan 3 ni bulan yang hectic??

penyebabnya adalah......

pertama: banyak bapak CA....bapak aku pun xbnyak mcm ni coz aku ad sorang je bapak.....heeeeee

kedua: OSPE pun manyak ooooo......( 4 subjek)

ketiga: tiap2 ari kne ngadap nota....coz selang 2-3 ari ada CA.......(macam aku rajin sngat je kan..hahaha)

keempat: manyak seminar lor......

kelima: manyak lab report kne antar....nak2 hemato...due date awal bulan 4....dari 1st lab sampai lab keberapa ntah skag...habuk aku xpernak sentuh.....
 

keenam: akhir sekali xbole balik umah....name je duk dekat..sejengkal je kot...tapi nak balik tak boleh....uwaaaaa!! (nak balik camne kalau da tiap2 minggu ad CA....mintak maaf la ma and abah..bukan xmau balik tapi xbole balik)


harapan aku la kan...hope aku bole harungi semua ni ngan jaya nya...hahahaha...bole ke.....????tengok r..kalau aku bole survive sampai bulan 4 tue maksudnya aku bole la kan....heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....


and..kalau aku lame xupdate blog ni...hope korang paham la ek.....

ok..sikalang mood masih happy coz nak p picnic sok...balik je dari picnic sok terus nak kne ngadap note and lab report...CA menanti next week...!!

yang penting kite enjoy je dlu sekarang....weeeeeeee......
 
njoy selagi bole njoy...kan2.......

and penting kena relax2 je der....
 
ok la dear-dear semua..itu sahaja aku mau cerita...
see u.....bubbye......


Wednesday, February 23, 2011

Sweet Dinner!!

Assalamualaikum and salam sejahtera para readers....
thank u very2 much coz sudi jalan2 kat cini..heeeee 

ok....berbalik pada entry yang tertaip di atas...malam ni saya nak cerita pasal dinner Biomedic!!heeeeee


4 ur information, dis year punyer dinner ktorang batch 3rd yr yang handle.....saya punyer batch la tue....heeee.......Biomed 3rd paling sikit taw...21 orang jer.....21 orang ni la bertungkus lumus menjayakan Dinner Biomed 2011!!!congratulation and terima kasih banyak2 kat korang semua.....u ols did the best job ever!!

18/2/2011 bertempat di Crown Garden Hotel, KB.....hotel baru ni...so xheran r kalau ramai xtahu....tema tahun ni "Asian Culture".....mlm tue mcm2 bju la diorang pakai..ad cheog sam, sari, kimono, bju melayu, bju kurung, kebaya, and banyak lagi...da name asian culture....so segala jenis baju yang orang Asia pakai ktorg boleh pkai la.....

Walaupun kami agak sibuk malam tue..biase la organizer....mne leh duduk diam.....so xbyak sngat la pic yang ak sempat snap....

so...layan je la picxa dinner ktorng yang aku da sempat edit cket2......

Biomedicine 3rd yr batch........

ballroom!








hehehehe...enjoy???
korang punyer dinner bile pulak...nanti nak tengok pixca korang lak ek...heeee
k lah.....itu sahaja....sayanora....chiow!!

bubye..........(>____<)

Thursday, February 17, 2011

Birthday Girl's celebration!!

assalamualaikum n salam 1 Malaysia!

hallo-hallo....
arini aku nak story kat korang pasal besday party kitaorang (party ke..xde la party pun..mkan2 jer)..huhu....
actually bndanye da lame rancang..tapi asyik postpone ja...biase la...semua orang cbuk skrang ni...aku pun cbuk jgak.....heeee....

alhamdulillah...malam Selasa 2 hari yang lepas berjaya jgak ktorang buat...hahaha...cm besar sngt je eventnyer...padhal nak smbut bsday jer..hak3......

ktorang p mkan kat RFC depan USM ni jer..mlas nak p jauh2...lgpun xpernah rase g  makanan  kat tempat tue...emmmm...ok la....tapi xsesedap KFC...heeeeeeeeeeeeeee..........


korang nak tahu tak ktorang smbut bsday sape??hehehe.....


ktorang smbut bsday cik dayah n cik mashi yang baru berumur 21 tahun...tahun lepas k...tahun ni da 22 tahun.....harap maklum...hahaha...n bsday aku n cik t-ha yang baru berumur 22 tahun...heeeeeeee...

ni hah gambor-gambornya...xbyk pun aku snap...semua ad kat cik dayah..yang ad dlm simpanan aku ni ja....

layan......

 kek tiramisu yang best!!!

 cik dayah ngah letak lilin.....

 kenyang gler mkan bnda ni....sampai kena tapau bwk blik la..xlarat nak makan da.....


 Allah selamat kan kamu...heeeeeee
"happy bsday my buddy...luv u!!!!"

tak lupa jgak bwt cik sya...cayang kamoooo!!!
aku dapat present ni dari cik sya.....heeeeeeeeeee


itu sahaja aku mau cerita...nanti kt jumpa lagi ek..bubbye......

*malam esok dinner Biomedic...huhu....semoga semuanya berjalan dengan lancar....harap kerja keras kami selama ini berbaloi......amin!

Wednesday, February 16, 2011

Contest Mata BULAT!!

salam....
hallo-hallo......
1st of all....aku nak ucapkan trima kasih kat putryicetha coz tag aku tuk join ini contest.....
ni kiranya 1st contest yang ak join la semenjak aku bikin ini blog......

ok...jom cerita pasal contest mata bulat ......
nak cerita ape ek..aku pun xtahu...tulis je la pape pun kan...kih3....


ni hah banner contest ni...kalau korang nak join pun amat di alu-alukn.....


mata bulat....hmmmm...ap yang anda pham tntang mata bulat???heeee......
"mata bulat adalah mata yang berbentuk bulat la kan"...cam bola kot...hahaah.....
orang yang aku knal mmg bulat gler la mata dia adalah akak HELIZA HELMI......
kat facebook tue kalau dia upload jer gmbar msti aku tgk....sbb dia lawa ngn mata bulat dia tue.....
aku???layak ke nak join contest ni....coz mata aku xbulat....tapi boleh buat2 bulat kan...hahaha....




ni hah aku cuba nasib...agak2 bulat  tak.....heeeee.......


ok aku da join...menang xmenag belakng kira....wink2.....

ak nak tag diorang ni.....


itu sahaja...selamat membulatkan mata anda ok.....adiosssss!


Tuesday, February 15, 2011

Marry Me Mary vs. Dream High

salam Maulidur Rasul buat umat islam seluruh dunia.....


hallo-hallo...
ada orang tak kat sane tue???ha'...yang kat sana tue....ngah tenung skrin laptop kan....jom layan saya punyer cerita lol.....heeeeee.....



agak lama jugak saya tak m'update blog ni......buzy ngan CA(continous assessment) ataupun test la name mudahnye....kalau aku cakap CA kan ramai pulak yang tak tahu...dak2 PSK je yang tahu kn...hahaha.....

malam ni nak citer pasal korean drama yang aku ngah tengok sekarang..time-time byak kerja ni sempat lagi aku melayan cerita ni...xleh tiggal beb...hahaah...mesti nak tahu..lepas ni jadi ap..lepas tue jadi ap....kanx10?????hehehe....ni untuk sape yang minat cerita korea je la.....


by da way...before tue nak tunjuk kat korang apa yang aku dapat ari ni....


jeng-jeng-jeng...............


 ni hah.....heeee..."Chocolate".........bukan coklat valentine's day ke apa......aku xlayan bnda2 cm2......dosa2...heeee......coklat ni datang dari Langkawi......credit to syitah...my coursemate.....cayang kamooo!!!
comel kan patung ni...of coz warna pink..hahaha...my feveret.....purse yang lawa tue saya punyer...baru je beli tue...hahhaaaa.......


ok-ok.....
sambung pasal cerita korea.....mase cuti minggu lepas....aku t'tengok channel KBS....cerita Dream High.....
cam best coz yang pertamanya pelakon-pelakon dia nsem n lawa la.....kalau tak..aku pun xtertarik...hahha....
aku sempat tengok episode 3 & 4 je......Episode 1 & 2 xtertengok plak.....heeeee.....


so...bila da balik USM ni....aku start la mengdownload drama ni.....kat www.dramacrazy.net .....
tapi yang sedihnya....tuan punyer website ni xupdate g episode baru...ada sampai episode 11 je......semua ad 16.....jadinye...lagi 5 episode aku xtengok......


best sangat cerita ni....pelakon-pelakon dia...
1) Taecyeon yang hensem dari 2PM
2) Kim Soo Hyun yang innocent
3) Suzy from Miss A
4) Wooyoung nsem gak from 2PM
5) Ham Eun Jung from T-ara
6) IU yang comel.....

sedikit synopsis drama ni:
Six students at Kirin Art High School work to achieve their dreams of becoming stars. 

ni picxa diorang...layan......


ok...fullstop pasal Dream High......aku akan setia menuggumu untuk tengok sampai final episode....hope miggu depan owner website tue da upload episode baru.....


sikalang...ana mau cerita pasal 2nd drama "Marry Me Mary"...best2....cute sangat cerita ni.....aku dalam proses m'download cerita ni la....tapi malangnya...internet slow tahap.........hmmmm......xtahu nak cakap.....so baru tengok sampai episod 2...nak lagi....nak lagi...hahaha......
diharap.....malam ni dapat la aku download episod 3 n seterusnya....

pelakon-pelakonnya:
Moon Geun-Young as a Mary (kecik n cute..orang kelate cakap.."come lote")
Jang Geun-Suk  as a Kang Mu-Gyul(nsem n cute...suara pun best siot)



diorang terpakse kawin tipu coz bapak Mary suh Mary kawen ngan orang laen.....diorang buat perjanjian la....xboleh fall in love toward each other.....hahhaha..xkan la kan...kalau da almost every day jumpa...mesti punyer ad tumbuh bibit2 cintan-cintun tue kan......


oklah..xlarat nak taip dah...rase yang ni pun da panjang giler....takot korang borink lak...hehehe.....
ok...adios.....jumpa lagi...sayonara......
bubbye.....



Tuesday, February 1, 2011

Sweet 22th.....to me!

salam kawan-kawan....
lame kan xupdate blog....
cuti..best layan tv je...haha

by da way...semalam 31 January 2011 kan....??
hari apakah itu??hehe...isnin??memang la isnin..tapi hari spesel taw...haha
 .........
.........
..........
........





my burfday la guys..heeee
happy besday to me...lalalaalal....
nak present!!!!!

sape tak bagi tak mao kawan..hahaha....
macam dak kecik je......
ko da umo 22 tahun la cik liza......



wat???????
i'm olredy 22......damn...da tuo rupenye ak ni.....
tapi rase cam budak2 lagi ni...hahaha...


saye celebrate kat umah je ngn my family!






 i masak sndiri ini spageti taw...hahahaha....




dats all sayer mau crita lo...
jumpa lagi di laen waktu k....
gong chi fa choi tuk chinese....
happy chinese nw year...
bubbye....





Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...