CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Thursday, March 31, 2011

Finally I'm Done!!

Hye readers semua....
mood happy giler coz lab report da ciap!!!!!!
jari-jemari ku ni da teramat la sakit and penat.....tapi aku berusaha jgak nak update blog ni....heeee....


So...aku da malas nak pikir pasal report ni dah..nak fokus study untuk OSPE plak...OSPE lagi kan....huhu...aku ada 2 OSPE next week....isnin and khamis ni......Advanced Hematology and Medically Microbiology.......then after dat...i'm finish....yeah....untuk final exam belom agi ok.....(>___<)

For dis coming OSPE aku tak bace apa2 pun lagi...malas giler nak study balik bila da seminggu bersenang-lenang..eh..xde la se relax itu ya tuan2 and puan2 sekalian....aku da menyiapkan hampir 10 lab report minggu ni ok..and yang penting semuanya tebal2..amik ko.....jangan Prof tak bace aku punyer report da r...penat giler buat tuh.....huhu

ok la...aku nak berehat sekejap..heeeee..pastue baru nak memulakan misi membaca balik segala benda ynag berkaitan OSPE ni...ok dear..chiow..jangan nakal2 ok....!

Love my Friends!!


True Friends

Friends Quote

Best Friends

Wednesday, March 30, 2011

Interview....Ayat Jadi tunggang-terbalik

hye my readers....
aku baru balik dari temuduga atau bahasa omputehnya interview...fuhhhhhh!!
hembus nafas kuat2...hahah....lega beb....kalau tadi muka aku camni hah.....


takut giler beb...mana taknya..ini kira cam interview nak mintak kerja la...w/pun just untuk melengkapkan course work punyer markah....mana tak takut kan....nervous gilak la.....

actually, aku and kawan2 aku sampai kat tempat nak interview tue dalam kol 10.30 am.....tahu kol bape baru aku leh masuk bilik temuduga tue..kol 1 kot...lama giler tnggu...abih cair mekap....hahaha......
then...puan tanya 5 minit pun tak sampai.....hahahaha....sabor je la....

aku bukan main gelabah lagi tadi takot soklan omputeh aku tak boleh jawab...tapi.....alahai....nama je orang melayu kan....ayat BM ni pulak yang tunggang langgang.....aku pun tak paham apa aku jawab tadi....puan tue senyum je la tengok aku....yang BI nye bukan maen lancar...bukan fluent giler la...tapi tak de la seteruk ayat BM aku..malunya......arrrghhhh!

nway...benda da abih..tawakal je la.....mintak2 ok la markah aku..aminnn!!

sekarang muka aku da macam ni...


hahaha..eh..lupa plak nak cakap..puan ciap puji cakap aku cantik ari ni...kih3......mekasih puan coz puji saya walaupun ayat yang saya cakapkan tadi tak secantik apa yang saya pakai arini....hahahaha


hehehe..ok la kawan....c u next time...bubye..!

Tuesday, March 29, 2011

Hasil Nukilan Ku

as-salam...hye my readers...

ngah buat report, tapi sempat lagi mengupdate blog ni....heeeee....internet lembab...so..menyelam sambil makan mee la kan..hahaha....ngah tggu die loading, kite update la blog ni jugak.....

malam ni saya mau story pasal......heeeee.....hasil nukilan saya...apa yang anda2 semua tahu pasal hasil nukilan ni....for me its all about the things that u create by ur self....hahaha....ntah apa2 kan.....

nak tahu tak apa hasil nukilan saya tue....


jeng-jeng-jeng.....



----

--

--

-


hahaha..ni hah....

bukan la hasil nukilan sangat...just conteng-contengan....ni my hobby in class when i'm feel sleepy la...kalau nak tido nampak sangat pulak..so..nak hilang kan rasa mengantuk tue saya pun menggunakan lah "keistimewaan" saya untuk menconteng buku nota...hahaha..bukan penoh ngan note tapi penuh ngan "lukisan" yang cantik dan menawan ni...aha~

korang ada "keistimewaan" ni ke.....hahaha...saya pasti ramai seperti saya...we are da geng la!!hahaah....

ok beb...mau sambung buat report...heee..c u!!

Sunday, March 27, 2011

ASSIGNMENT

as-salam...
hallo-hallo my readers....
i'm back....heeee....

malam ni saya baru nak start buat assignment a.k.a report yang da berhabuk simpan tak pernah disentuh...nak buat camne..da Dr. tak nak terus..hujung sem baru dia nak...huhuhu..kita apa lagi..simpan buat perkasam dulu la...nak dekat due date baru nak buat kan..ala...biasa la tue..student + buat kerja last minit tak dapat dipisahkan...hahahaha...


so, bila aku nak try buat ni....emmmmm.....da xingat dowh....hahaha....tidak mengapa dong..akan ku teruskan jua membuat report ini...heeee

*hari rabu ini ada interview...ahaha..takut weh...(-__-)*

Thursday, March 24, 2011

My Princess_Korean Drama


Before i go home, nak update dulu pasal korean drama ni..... My Princess.....da abis tengok lame da just tak sempat nak story kat korang.....

Best tau cerita ni..and yang paling penting sekali...hero dia hensem and heroin dia cute and lawa sangat...suka tengok diorang dua....

Hero: Song Seung-Heon as Park Hae-Young ( hot sangat..encem2)
Heroin: Kim Tae-Hee as Lee-Sul (cantik...cute)


mula-mula diorang ni saling benci-membenci...orang tua2 cakap benci tandanya sayang..last2 diorang ni fall in love toward each other....
kalau korang tahu lebih lanjut pasal cerita ni..baca kat Asianmediawiki yer...aku tak larat nak tulis panjang2..cket2 bole la....heeeee



so sweet....!

hensem kan....love u lah!!!haha

sapa-sapa yang tak tengok lagi tue...and tak de idea nak tengok cerita apa..try la tengok cerita ni..best sesangat!!!!

itu saje...see u..jangan nakal2..chiow!

HOLIDAY!!


finally.....!!today i can go home......really miss my home la....sebulan lebih kot tak balik walaupun umah sejengkal je...hahaha...tapi aku balik sekejap je..ahad da datang U balik....banyak report tak buat lagi...actually tak sentuh langsung pun lagi...hahahaha...tak pe..1 week.....sempat siap kot.....


by da way...ramai kawan2 aku pegi vacation ke Vietnam..bertolak ptg nanti....happy olidays gak tuk kamu2 ya..jaga diri baek2 kat tempat orang...jangan lupa orang kat cini plak...heeeeee




happy olidays.....!!!

Budak Manja & 2 Orang Budak Nakal

Bermula la alkisah......

Di cafetaria,

Budak Manja: ala..file tertinggal la...tak de orang amik kan...
Bespren: tak de orang nak curi kot..esok pegi amik la...

Keesokan harinya,

Budak Manja: Korang pegi dulu ek..orang lambat cket..
Bespren: Ok...

Tiba di makmal:

Budak Manja: (haish...tak de...tak kan la orang nak amik kot...) makcik ade nampak file kat cini tak?
Makcik Cleaner: Xde plak..ade orang amik la tue...
Budak Manja: emmmmm...tak pe la makcik..terima kasih...

Pergi ke kelas dengan perasaan hiba dan lara....nak nangis pun ada...uwaaaaaaa!!

Budak Manja: file orang hilang!camne ni...
Bespren: yeke!!!! (buat muka terkezut)
Budak Manja: (announce dalam kelas) korang2..ade nampak file kaler pink tak semalam??

"Tak de!"

Tetibe 2 orang ni duk tergelak2....ape kes...aku ngah risau ni....arrrghhhh!!!

Then sorang ni pun buat keluar something from her bag....

"KAK SYA!!!!!!!!"   Arrrggghhhhh...JAHAT!!!"

Pastue ayak mata Budak Manja ni pun terkeluar la..cket je..cket je...tak banyak ok!

Rupa-rupanya Besprens bertukar menjadi Budak Nakal.....so nakal ek korang....

THE END.

Lakon layar:

2 Budak Nakal

 Budak Manja



Pic-pic kat bawah ni tiada kaitan ngan cerita di atas.....
suka-suki kami di bilik persidangan.....



Milky Couple_Dream High





Walaupun Dream High da lama habis..but its fever still terasa...aku masih boleh terasa kehangatan Dream High ni...and dengar2 cerita..nanti akan ada sambungan Dream High 2!!yeah..hopes its true...

Dalam Dream High ni...aku paling and teramat la suka dengan Jason and Pilsuk...yang dilakonkan oleh Wooyoung from 2pm and IU...ohhh...suara IU sungguh la merdu...!!!budak lagi IU ni..tapi suara kalah orang2 yang da "tua"...hahaha..and sekarang ni aku memang ngah menggilai lagu2 IU...


Milky Couple!!

Ok..berbalik pada Jason dan Pilsuk..ya ampun..kalau korang tengok...memang menjadi la lakonan diorang..macam couple betol..so sweet!!!! and lepas Dream High da abis tayang aritue, team Dream High ni ade buat consert...then ada la satu scene ni IU tengah nyanyi lagu, tetiba Wooyoung muncul and bawak lolipop tuk IU..and bukak payung...and buat2 macam diorang nak kiss...audience semua menjerit time tue...hahaha...suke sangat2...aku rasa moment tue sangat2 sweet....Milky Couple..I love u lah!!!


masa ni la...sweet!!!!




 

IU_Pilsuk

Wooyoung_Jason


Milky Lolipop_lolipop yang Jason bagi kat Pilsuk dalam Dream High..

HEADACHE



its coming again.....HEADACHE!!!!!i'm really hate it....you know why?b'coz i can't do anything except take a Panadol and sleep....
so now...i just woke up after 3 hours sleep...but..still my head is not ok....what to do huh??
luckily tomorrow i just got 1 lab and no class....hopefully this "thing" will fly away from my head...

my be b'coz of me, push it to work for 1 month non-stop...sorry la brain....i really can't help you...but this crazy March and a very-very hectic month is ended already...so u can rest now..but i need to remind you that...next 2 week we still got 2 OSPE...!!





Tuesday, March 22, 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL


Jom join contest-kucing-paling-comel .....!!!!
sapa-sapa yang ada kucing yang comel2 tu boleh la join ini contest ye...

ok..saya nak letak pic ini...
jeng-jeng-jeng....

....



.....




DANNY!!!!!

cute rite.......heeeeeee....
my little brother give the name....because at that time,danny phantom (cartoon) is famous... 
saya rasa picture ni comel sangat...time danny tidow....macam dia ngah senyum....
umor dia da nak dekat 10 tahun kot..da tua da sekarang...haritu try timbang..berat dia 2 kilo lebih....hihihi....banyak makan ni.....

ok lah...saya mau tag ini olang....



Monday, March 21, 2011

Mejaku bersepah kerana Biochem...

as-salam...
halloo-halloo...i'm just finish makan itu meggi tom-yam...nyum2..kenyang...


yummy!



saya mau update sikit pasal entri yang tertera di atas sana ye....
sebelum tue nak suruh tengok pic ni dulu...my meja..bersepah kan??


bukan nak tunjuk saya ni rajin ke apa...just nak bagitahu yang OSPE biochem ni memang saya tak tahu nak baca yang mana...rasa semua penting..tue yang bukak segala lab report and note tue....abih penuh satu meja ngan kertas-kertas...

OSPE jer pun..apsal minah sorang ni terover malas  rajin ntah..kan??mesti korang rasa camtu kan...nak buat camne..saya ni budak tak pandai...so sebab tue kena merajinkan diri....heeeeeeeeeee.....

ok...nak bagitahu yang tue jer....saya mau sambung tidow study..hihihi....tak ingat apa dah baca tadi...kena revise balik....see u!!

Pagi Itu Indah

Morning every one!!!

Morning Mist, Arlington Row, Bibury, Gloucestershire, England pictures
sesungguhnya pagi itu indah sekiranya anda bangun pagi and dapat lihat keindahannya..
but.......
kalau da bangun pun matahari sudah atas kepala...heeeee...mana nak dapat tengok keindahan di pagi hari...haha...tak gitu puan-puan dan tuan-tuan sekalian....

apa ntah aku merepek ni...hahaha...just nak wish selamat pagi je kot.....


itu sahaja...jangan nakal-nakal taw...see ya!!

Sunday, March 20, 2011

DONE!

aku baru je balik dari menjawab OSPE....

apa yang aku rasa sekarang??frustrated.


ade yang tak boleh jawab.....nak jawab camne...apa ke benda die letak aku pun tak tahu.....huuuuuuuu.....
ada dalam 2 station aku tak tahu nak jawab apa..da ilang 10 markah kat situ...mintak2 la yang lain tue ok...amin!!!
punyer la ketaq tadi...ada gak la blank jap.....emmmm....ok2....tutup pasal parasito.....!

sekarang da kena study Clinical Biochemistry....Selasa ni OSPE lagi....yang ni lagi aku takut sebab ada active station.....mintak2 la time tue tak ketaq....

jom study!


Saturday, March 19, 2011

O.S.P.E time...!

saya suka study....(=

yeah....its time for da OSPE now....korang tahu tak OSPE ni ap?? OSPE stand for Objective Structured Practical Examination......tapi bukan soklan objective yang bulat0bulat tue taw....ni test bertulis..kne buat dalam masa 5-10 minute....kalau ada station active...kena buat experiment la jawabnya....

Next week aku ada 2 OSPE...ahad-Medical Parasitology and Selasa-Clinical Biochemistry

nasib baek parasito xde active station....and nasib xbaek nye pulak..semua tengok slide..hahhaha..aku sangat suka...buatnye slide tue tak nampak apa-apa....aku nak jawab pe nanti...antar kertas kosong..huhu....di buatnya otak nak blank plak masa tue..hah...jawabnya sengih je la nant......(>_________<)


semangat.semangat!!

 kih3...hope semuanya berjalan lancar la esok..doa kan aku ye....n kawan-kawan aku jugak....


petang-petang nanti aku mesti jadi camni..hihi

Thursday, March 17, 2011

Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...