CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Friday, April 29, 2011

--> Packing Time <--

Assalamualaikum..


Packing time!!! yeah...! happy2 coz da nak balik umah...actually minggu depan..kih3...orang lain da ramai da balik..da boleh tido kat umah dorang kot...aku??masih di cini...sabar menunggu last paper...hu~


Bab2 paking memaking ni..aku paling la malas...haish..tak suka main ngan habuk2 ni...macam ada orang suka je...hahaha...da berzaman kotak2 bawah katil ni tak terusik..da jadi sarang apa ntah...


Nak pi simpan kat stor..stor plak duk tingkat atas..penat la pulak pikir nak nek tangga ngangkut kotak yang berat2 ni..


Nvm...tak banyak kot aku kena simpan coz banyak aku nak bawak balik....da banyak sangat khazanah aku simpan kat sini selama 3 tahun kot...aku ada la bagitahu mak aku, cakap nak bawak balik banyak barang...korang tahu mak aku cakap ap??? dia tanya nak suh sewa lori ke datang amik...hahaa..lawak la ma ni...


Ok la..baru nak start packing ni...to all my Biomedic's friends yang da nak balik tue..happy holiday guys...jangan lupa LI 9hb ni ye..hahaha..jumpa lagi bulan 9 nanti....yang tak balik lagi..kita sama2 la tunggu paper Communication tue ek.....



Anyoun!!

----> Lepaking at KFC <-----

Assalamualaikum..


Kenyangnye makan KFC tadi..aku amik set Chiken Chop yang baru kuar tue..nampak je kecik tapi kenyang giler makan..but tak best sangat pun....Chiken Chop Cafe Harmoni best lagi kot...hahaha...makan jer..perut da lapor kan...ramai pulak orang kat KFC tue..nasib ktorg datang awal..kalau tak berjanggut la tunggu...si Tha makan poket roll...betol ke name die..ntah..xingt  den..katanya teringin nak makan yang tue...best2...Kak Sya pulak mkan set yang ada nasik..lapor nasik katanya...


1st time kot sem ni pi makan kat KFC depan USM ni....depan ker?xde la depan sangt..jauh gak la perjalanannya kalau pakai kaki...haaa~nak buat camne sibuk jer memanjang...kalau kuar makan pun, kat kedai2 makan depan ni je..malas nak jalan jauh2 kan..ada kaki je kot..kalau ada kereta tak pe gak...heee


Malam ni nak layan citer Korean lagi...aku ada download lagi satu cerita...Paradise Farm namenye...ok la..sweet and comel...tapi tak femes ngat pon..baru kuar tahun ni...nanti la aku cerita...


Ni ada bbrapa pic yang aku sempat snap kat KFC tadi...biasa la..snap2 gmbar ni mmg hobi aku and kami...heee~

Jom makan..nyummy!



 set Chiken Chop aku..masa ni die punyer kuah xde lagi..lmbt gak la tggu...
Kak Sya punyer nasi...
Tha punyer pocket roll..
 
Abis sudah...bersepah..biasa la tue...heeee

Thanx for reading.....nanti aku update lagi....nak layan cerita ni..see you...anyoun!!


Thursday, April 28, 2011

Bila exam tamat & I'm unofficially Final year Student !!

 Assalamualaikum..


yessssss.....dan yesssss lagi...nak melompat2 je rasa bila kuar dewan exam tadi.....sudah habis exam...but for the core one la..hahaha...got one more elective paper lol~ Nvm...just 30% for final...another 60% in my hand olredy..cam yakin sangat je dapat 60 kan..tapi aku dapat A la tuk course mark..bape tu tak tau la pulak....


Hari ni semua Biomed 3yr pakai baju baru..baju yang ktorg tempah..cantik2..purple color lagi....before kuar dewan tadi..sempat la kitaorang berposing2 dulu.....jom layan pixca kami....

cantik tak kami...eh2..cilap..cantik tak baju kami....haaaa~

my BFF..love u guys<3


Biomedicine 3rd year 2010/2011...i heart them!



Pic ramai2 ni tak clear sangat..nampak tak aku kat mana..searching2!! haaaa~jumpa tak...heeee..


sempat ni snap gambar dewan...tempat yg paling gerun dan ditakuti bila akhir sem..waa~


Balik2 bilik aku pun simpan la note parasit....da bole masuk tong sampah  kotak...kih3....nak tengok tak bape tebal note ktorng sem ni...rasa sem ni paling siket kot coz 4 subjek core..b4 ni banyak lagi....siket pun tebal giler la jugak...aku ukur..dekat 13 cm...ha...tebal tak..korang kalau rasa bole baca note setebal ni..dialu-alukan la amik Biomed k...haaa

ciap aku letak pembaris lagi..takut korang tak caya....kalau tak nampak klik2 tuk lebih nampak k..

ok la....dats all...nanti aku story laen..eh...cerita My Girlfriend is a Gumiho aku da abis tengok...balik tadi layan sampai abis....nanti aku cerita kat korg ek..sedih kot last2 tue....tunggu ya~



*malam ni mau makan kepsi..jom2....


Wednesday, April 27, 2011

Saya Sudah OK



Alhamdulillah....i'm fine now....da telan panadol and ubat selsema....thanx Tha bagi ubat tadi..sayang awak...tapi tangan aku pulak tak ok..penat giler duk buat past year question ni...cam da kena arthralgia + arthritis....hahahaa....tapi banyak lagi tak buat..tak larat dowh....malas dah nak buat...belom pasti masuk exam pun kan....hahaha..katil kata mari...meja kata pergi...cewah...cam tahu2 je aku da mengantuk...ok la kamo2 semua...anyoun!!sayonara......good nite.....sleep elok2...ZZzzzzzz

Tuesday, April 26, 2011

Aku paling tak suka benda ni bila exam... )=

Morning dear.....


semalam aku selsema and sakit kepala...so telan la ubat kan...harap2 pagi ni da ok la....then bila bangun....dia tak ok lagi...and da rasa panas2 badan..nak demam la ni.....ni yang aku tak suka ni...time exam pulak tue....ish......buat mood study aku hilang......bukan hilang mood je...benda apa yang aku baca pun tak lekat dalam otak ni.....


tak pe2..just think positive....telan ubat lagi....jap lagi ok kot.....2 paper lagi ni.....jangan nak manja2 sangat la Liza....ok2....fighting!!

*mood study..come to me laaaa.....


Monday, April 25, 2011

Preview_My Girlfriend is a Gumiho_Part 1

Happy Monday night readers semua.....kalau ikut hari ni la sepatutnya paggil malam isnin la kan,...tapi entah kenapa orang Melayu suka panggil malam Selasa...question there...hahaha....kekadang tu jadi konpius plak...what eva...hahaha...yang penting malam kan..bukan siang hari yek.....



Kabare kamo semua??aku agak pening2 siket harini...macamne tak pening..pagi tadi jawab exam, 3rd paper....memang2....dan sememangnye aku sangat dan amat tidak berpuas hati dengan jawapan aku tadi....arrghhh...lantak r..benda da lepas.....tak yah nak kenang kan...bak kate my best friend, Teha......pastue balik bilik..tidow sepuas2 nya...then bila bangun...pening giler my kepala.....sampai sekarang la pening....





Ok...berbalik pada tajuk entri aku.....My Girlfriend is a Gumiho.....ha....sapa da tengok citer ni...sila angkat tangan macam ucop welcha.....kih3.....



Just preview ok...aku malas lagi nak taip panjang2 coz tak abih tengok lagi...nanti da abis tengok aku story kat korang ek.....what can i say about this drama is....it is very Superb da best.....memang layan r....citer pasal gumiho yang jadi orang...cantik sangat...dia ada 9 ekor....hehehe..then jatuh cinta ngan manusia.....korang tahu tak gumiho tue hape???sejenis fox la kot...


Preview je kan..ok....nanti aku citer sapa cast dia and sedikit jalan cerita...just in case ada korang2 yang curious nak tahu la.....heeeee.....tungguuuuuuu......





ok dear...sekarang mau study....Khamis ni ada exam lagi...Medically Parasitology....segala jenis cacing and nyamuk aku kena ingat ni....wish me luck k.....see u.....



Thursday, April 21, 2011

SECRET GARDEN

hye peeps....


malam ni nak story pasal drama Secret Garden ni...aku baru je abih tengok....20 episode der...+ 1 special episode....sempat g kan minggu2 exam ni layan cerita...kalau tak tengok movie tak boleh idup aku ni...hahaha...nak2 cerita korea...hantu cerita korea....heeee

1st of all....memang aku suka cerita ni...best and lawak...romantic comedy kan...2010 lagi da tayang cerita ni..tapi aku baru je dapat download...hehehe....bila aku tengok episode 1 je...aku mesti nak tengok episod 2 pulak...die cam duk tarik2 je aku suh tengok sampai abis...hahaha...



 tapi cam tak logik sikit la cerita ni..hero and heroine leh tertukar badan,.....hahaha..maybe diorang nak buat kelainan kot...asyik cerita sama je tiap2 tahun....but still pasal anak orang kaya and anak orang miskin....low class and high class...huhuhu....tapi mantap r cerita ni...coz dapat buat aku meleleh air mata...actually aku ni sensitif,.....xbole tengok scene sedih sikit....mesti nak kuar je air mata ni......bukan manja taw..but sensitif....hahaha....memang happening la cerita ni aku cakap...kalau tak caye pegi la tengok...heeee

hero : Hyun Bin as Kim Joo Won
-----> anak orang kaya yang arrogant giler...asyik pakai tracksuit yang blink2.....hahaha...


heroin :  Ha Ji Won as Gil Ra Im
------> stuntwoman yang hebat...cute sangat bila die senyum.... (=


sidikit sinopsis drama ni:
The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a poor and humble stuntwoman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.
 




and...banyak adegan kiss dalam drama ni...hahaha....
tapi memang aku suka la cerita ni....kamo2 semua da tengok belum.....kalau tak lagi..jangan lupa pegi cari and tengok ye......hahahaah.....


ok la..mata pun da mengantuk....jom tido....sayonara....take care ^ ^


Wednesday, April 20, 2011

Award Cik Nana (PHOGED)

 
ariganote to Nana (PHOGED) coz sudi bagi award ni....follower dia da ramai...300 lebih da..aku bila lagi ni...hik3....lambat lagi kot....aku masih muda dalam dunia blog ni...so xheran la kalau follower tak ramai pun kan....ok..itu aje....trimass sekali lagi...... (^^) 
 
 

Tuesday, April 19, 2011

2nd paper finish + i'm in pain.... )=

long time no see guys....almaklum...minggu final exam....aku tak sempat la nak update ape2....ni pun nasib ade masa....next paper minggu depan pulak....alhamdulillah...kalau tak maunye jari and tangan kanan aku ni patah hancus berderai.....hahaha....hyperbola pulak aku ni......

pagi tadi paper Medical Microbiology.....hurm.....as usual.....SOALAN TERSANGAT SUSAH OK!!!!! hah....memang......actually tak de la susah sangat...tapi tak expect pun soklan cmtue DR nak tanya...aish....aku ni punyer la pulun buat soklan past year...hampeh....

and sekarang ni tangan kanan aku....terutamanya jari-jemari aku yang tak runcing ni in a pain....arthritis, arthralgia or segala jenis sakit sendi dan tulang la.....penyebabnya....jawab soklan essay....3 hours of 30 marks, 6 essay questions...non stop writing...aduh...memang cramp la tangan aku dalam dewan tadi.....6 soklan, mesti korang cakap cikit je kan....memang la cikit.....pastu ade pecahan die lagi....memang soklan cukup2 jawab dalam mase 3 jam....ingat aku sempat ke..nak push otak pikir ape jawapan then nak tulis pulak....memang tak cukup mase la wei...mula2 tue tulisan ok..cantik...lepas tue tengok jam...giler aku da lambat 15 minit....so soklan ke2 tue memang da cakar ayam....tak tahu la DR bleh bace ke tak....mintak2 bole la kan...kalau tak sia2 je la tangan aku sakit nih.....


panjang pulak aku berleter ni kan...kata sakit tangan..ni duk taip ni bole pulak....huhuhu....taip ni tak guna kekuatan tangan sangat cam tulis....kan2.....walaupun sakit aku tetap gagah kan jua tuk update blog ni nak kasi korang baca..heeeee.....

ok la...itu aje...nanti ada masa aku update lagi.....thank you for reading...have a nice day....khamsamida  ^^



Wednesday, April 13, 2011

Wedding Style WGM1

hallo2...harini tak mau cerita banyak....just nak share ngan korang pic2 yang aku korek kat Google search pasal WGM1.....sebelum ni aku ad cerita ciket pasal WGM ni kan...sape2 yang tak bace lagi bole la bace kat cini ye....

pic2 ni semua pasal wedding style taw....pic yg diorang amik mase 100th days diorang kawen....layan je la ek pic2 kat bawah ni....aku suke tengok gambar2 kawen ni...hahaha...

 Hyung Joon & Hangbo

Andy & Solbi

Alex & Shin ae

Andy & Solbi






Crown J & In Young



 thanks for reading....
lawa2 and hensem2 kan diorang......(>___<)

*jom sambung study balik.....banyak lagi note Biochem tak baca ni....


Tuesday, April 12, 2011

Day 4 and WGM1

hari ni hari ke-4 aku study..huhu....tak abis2 pun note ni...banyak lol....tak larat da...baru 1 subjek kot....yang laen tak sentuh lagi...huuu...sabor je la.....final ni....bukan test biase liza oi....

sambil makan kite kena minum air kan...hahaha...so sambil2 study tue nak menghilangkan rasa bosan n mengantuk aku curi2 tengok We Got Married ni...heeeee.....baru tak tension sangat study kan.....kih3....ni aku je la...korang tak tahu camne.....

bila aku tengok citer ni..aku ada la admire 1 couple ni...romantic sangat2...... 

Alex & Shin Ae

 kalau korang pun..aku rase pasangan camni kot yang korang nak...heeeee....mintak2 my future husband macam si Alex ni.....wuahaahaaa......da la pandai nyanyi...pandai masak.....and yang penting romantik tue.....heeeee....kalau diorang kapel betol2 pun lagi aku sokong 200%........



Sape yang tengok Boys Over Flower mesti kenal dia ni...the hottest guy...hahaha....Kim Hyun Joong.....hah....die kapel ngan Hwang Bo.....Hwang Bo ni bole dianggap noona la oleh Hyung Joong ni....sebab da tua....heeeeee......apa yang aku suka kat Kim Hyun Joong ni...dia teramat la cute....semua perkara...apa2 je yang dia cakap n buat memang bole buat aku sakit perut ketawa....hahaha...memang cute sangat.....cam budak kecik....and pasangan die ni pulak kuat ketawa....so ngam la kan walaupun da berumur..heeeeee

Kim Hyun Joong & Hwang Bo

 

Crown J & Seo In Young

 
 haha....pasangan ni pun lawak gak...selalu gaduh...but yang bestnye si Crown J ni suka buat surprise kat wife die...wife die pulak tersangat la suka ngan barang2 New Arrival.....hahahaha......

ok lah..banyak g pasangan2 laen aku tak cerita kat korang...ti ade masa aku story laen ek....k lah...c u....



Sunday, April 10, 2011

Mood Final Exam...

hallo readers....

sekarang minggu ulangkaji or study week omputeh kate....heeee....korang bila?or da abis exam....?aku and kawan2 Health Sciences,USMKK akan berperang otak next week.....final exam minggu depan....

1st paper aku hari ahad, 17/4......paper clinical Biochemistry....pastu ari selasa, 19/4 paper Medical Microbiology.....

2 paper...tapi berat kot....dua2 4 jam kredit or 4 unit......so kne struggle study la jugak.....sekarang aku baru study 1 note microb kot...belambak g ni.....malas giler nak study tapi terpakse......kena buat betol2 sem ni....

then miggu lepas tue, 25/4 paper Advanced Hematology....28/4 paper Medical Parasitology.....
last paper 2/5....Communication........after dat....MERDEKA!!!!
excited lak...examnye tak start g...hahahaha.....

doa kan aku ye kawan2...korang yang nak final exam jugak tue study betol2 taw...jangan menyesal di kemudian hari ok...... (>___<)

hahahaha....jom kita baca nota and buku beramai-ramai......



Friday, April 8, 2011

Mission accomplish!!

today's mission (morning to noon):


1)sapu bilik and buang segala sawang....baru nampak cam bilik..hahaha........(DONE)


3)kemas meja yang teramatla kacau-bilau.......(DONE)


4)abiskan tengok movie Wonderful Life....cedih2.......(DONE)


5)exercise dalam bilik......berpeluh2........(DONE)


6)take a bath.....heeeee....udah wangi........(DONE)


 


take care guys.......see u.......<3

WE GOT MARRIED

korang da tengok citer We Got Married yang dtayangkan kat KBSW....huhuhu.....aku tak tengok kat tv pun....but dengar citer budak2 ni cakap rancangan ni best...so aku try la search.....memang superb!!!!!hahaha...i loike......

why i said like that...?because it so sweet and cumel sangat2.....hahaha....and tak lupe...kelakor gler....heee...korang try la tengok ye....sekarang aku tengah mendownload cter ni.....kat cini ye...LINK..


rancangan ni pasal 2 orang artis ni..jadi husband and wife.....diorang kne buat mcm newlywed.....bukan 1 couple je taw...banyak2....memang seronok la tengok....w/pun aku baru tengok 2 episode..hehehe....in process of downloading...lambat la cket.....sabor je la kan.....nasib baek internet tak lembab sangat.....


ish3...actually aku da dekat study week ni,...tapi sempat lagi kan buat benda2 ni...bukan nak study...heeeeee.....tak pe2...kite enjoy dulu sebentar b4 nak perah otak bace segala bagai note tue....mood nak study tue tak datang lagi....kite tggu die mai dulu k....haaaaaaaaaaaa......


ni pasangan2 in WGM season 1.....



don't forget to watch this show ya.....
itu sahaja....c u.....

Thursday, April 7, 2011

Good Luck!

hye readers.....

today i got OSPE..last OSPE sem ni....wish me luck ok......v(>____<)v

    




and sapa2 yang ada test jugak cam aku arini.....gud luck...chaiyok2!!!!
u can do it......







*tak sabar nak tunggu abis OSPE petang ni...hehehe......

Tuesday, April 5, 2011

Don't Worry..Be Happy!

dear readers......

are u happy today....?or just like me that have many problem to settle down....but.....don't worry dear...be happy ok.....everything happen for a reason......

insyaAllah....everything will be ok...rite??

just smile like dis very cute miut cat.....(=
   


The burden is now slowly decreased......hoping that....from now and onward...there are no problem anymore.....and the matter will work smoothly......
student life memang camni kan....semua ni dapat membuatkan kita lebih matang....


lega....lega!!!
senyum..tak perlu kata apa2.....heeeeeeee......

Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...