CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Tuesday, March 20, 2012

Korean Drama | Dream High 2

Assalamualaikum..

Dah lama rasanya aku tak update pasal korean drama kan, yang paling latest pun aku cerita pasal King of Baking ..tu pun tahun lepas punyer cerita..wokeh..tahun ini punyer cerita aku mahu update siket pasal Dream High 2 yang sedang ditayangkan KBSW..Ada sapa yang follow cerita ni tak?aku one of their fan...best!


"Episode first tak best". "Tak macam Dream High 1". "Pelakon dia tak hensem".


Ini luahan kawan2 aku...yess..aku admit..pada mula2 nya aku pun rasa macam tu jugak especially episode 1st..tapi disebabkan tak ada cerita lain untuk tengok, aku layan je la cerita ni...Hah..aku sudah boleh adapt..rupa-rupanya DH2 langsung tak sama dengan DH1..jalan cerita dia lain but still menceritakan hal budak2 sekolah kat Kirin High School of Art...


Dream High 2 casts:
  • Kang Sora as Shin Hye Sung
  • JB as JB / Jang Woo Jae
  • JiYeon as Rian / Lee Ji Kyung from T-ara
  • JinWoon as Jin Yoo Jin from 2am
  • Park SeoJoon as Si Woo
  • Hyorin as Nana / Lee Jae Hee from SISTAR
  • Ailee as Ailee


Bab pelakon tak hensem tu aku kurang setuju..hensem apa JB...aku suka nak2 time dia senyum and ketawa..sapa sokong sila angkat kaki..^^

Nah..prove <3 





Love this couple...JB & Hae Sung <3



Sedikit synopsis dari Wiki:

 
In Season Two, after going into financial bankruptcy, the Kirin High School of Art has been taken over by Oz Entertainment. The company then transfers over its own young in-training idol stars to Kirin High to circumvent a law requiring under-age entertainers to study for a set amount of time. Competition then brews between then troubled students at Kirin High School of Art and then newly transferred in-training idol stars from Oz Entertainments.
Shin Hae-sung (Kang Sora) enters the Kirin High School of Art with a high written exam score, but a poor performance score. She then meets fellow students Jin Yoo-jin (Jung Jin-woon) and JB, who make her realize how fun music can be. Yoo-jin originally broke into the entertainment industry as a child actor, but now is a troubled student who dreams of becoming a rock star. He attempts to cure the pain caused by his parent’s divorce through music.



Bagi sesiapa yang tak tahu mahu tengok cerita apa, pegi cari cerita ni kat sini..LINK...boleh download or nak tengok online...aku dah addicted ngan cerita ni..setiap minggu wajib tengok...sekarang masih ditayangkan di TV...<3


Itu sahaja...annyoung..Assalamualaikum!


No comments:

Post a Comment

Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...