CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Saturday, March 31, 2012

Malam Kebudayaan India 2012, USM Kampus Kesihatan

Assalamualaikum..

Namaste...hehe..semalam dekat Dewan Utama USM, Kampus Kesihatan berlangsungnya MKI, Malam Kebudayaan India 2012..tema burung merak..semua tempat mesti ada burung tu..sangat cantik...ini kira kali ke 2 aku pegi tengok MKI ni..best..berbaloi la harga tiket rm10..tapi yang tak best nya masa lucky draw tu..memang kitaorang tak de luck kot..hahaha...aiihh..tak pernah nak dapat...):

Start dari pukul 8pm sampai 12.30am..aku balik bilik dekat pukul 1 pagi...orang lain dah balik, aku and cik Tha duk sibuk ambik gambar..hehe..dia punyer decoration cantik sangat..memang kagum la dengan diorang semua..ada masa kot nak buat semua tu..tabik boss!!

And, one more thing..persembahan dia memang mantop..dengan lagu yang memang rancak..rasa nak berjoget2 jugak...hahaha...banyak persembahan tarian india..modern and classic...tak penat ke diorang menari..non stop..aku yang tengok ni pulak rasa penat..hehehe

Jom layan beberapa gambar yang aku sempat ambik...

warna warni..sangat cantik!


burung merak yang sangat lawa..

beras warna warni


with burung merak versi kecik..^^



gambar ni lawak..orang belakang tu sibuk jugak nak masuk gambar..haha^^



Banyak pulak aku letak gambar..tak pe lah..sebab semuanya lawa...warna warni...suka tengok...semua ni kenangan aku kat USM...nanti da tak de event2 macam ni...^^


Itu sahaja hari ni...malas nak bebel panjang2...next time aku update cerita lain pulak...bubbye....annyoung..Assalamualaikum...!


Segmen Blogwalking & Tambah Followers Oleh Lisa

Assalamualaikum..good afternoon peeps ^^



Disebabkan Cik Schu hada ni mengetag aku and tuan blog Cik Lisa mengajak aku untuk join segmen ni, aku pun join la..boleh tambah kenalan..ya dak?hehe..so, korang yang nak join segmen ni boleh la ke sini..LINK

AKu nak mengetag pulak 2 orang BFF aku..Cik Tha & Cik Sya..


Assalamualaikum!

Wednesday, March 28, 2012

Makan-makan | Tutti Frutti Time!

Assalamualaikum...


Hari ni kali ke-3 aku jejakkan kaki kat Tutti Frutti...kali pertama pegi just nak rasa2 je..kali ke-2 ada orang belanja..hah..kali ke-3, aku pulak belanja orang...untung la awak cik Teha..^^...actually masa mula2 bukak sem lagi aku and cik Sya rancang nak belanja cik Teha..tapi asyik postpone je..harini termakbul jugak..bagi yang tak tahu lagi, kat depan USM Kubang Kerian ni ada Tutti Frutti taw, opposite dengan Mydin Mall..kalau ada rasa nak makan tu, jemput la datang ye..


Kitaorang makan 1 cup je, yang paling besar (pink color)...penoh gila topping sampai tak nampak dah ice-cream kat dalam...rasa dia best, tapi bagi aku..rasa cam ice-cream biasa je especially perisa vanilla and chocolate..tapi yang perisa buah baru rasa cam yougart..masam ^^


Jom layan beberapa gambar aku amik tadi..^^


Yummy  ^^
Penoh..^^
BFF - cik Sya <3
BFF - cik Teha <3
Me ^^


 Dats all...jumpa lagi awop2...^^...Annyeong...Assalamualaikum!

Monday, March 26, 2012

Makan-makan | Restoran Selera Cik Siti

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..malam ni aku kekenyangan lagi..baru aje balik dari makam malam di Restoran Selera Cik Siti..bertempat di Berek 12, Kota Bharu...kami pergi 2 buah kereta..10 orang semuanya..kawan aku cakap restoran tu cawangan baru bukak..patut la tak pernah nampak..tengok tempat pun lawa lagi...ok..not bad...makanan pun sedap and harga dia berpatutan..^^

Aku makan Nasi Goreng Kerabu..saja nak try..biasa duk makan nasi kerabu je kan..nak rasa pulak kalau nasi itu di goreng...yaa...memang still rasa macam nasi kerabu..and best makan time panas2..tapi satu je..first nasi tu masuk mulut aku...terasa muka aku merah and panas...pedas giler kot bila tergigit lada..macam makan nasi goreng cili pulak..banyak gila dia letak lada...tapi best la...aku suka...and aku mentry rasa makanan kawan2 aku pulak..ok...best jugak..nanti boleh datang lagi....

Jom layan beberapa gambar yang aku sempat ambik...kalau tak amik gambar memang tak sah kan..i tak guna dslr pun..guna tepon murah je...layan...^^

Cantikkan tudung...bawal crown..i loike ^^




Cocktail Cik Siti
Chicken Chop...pinggannya besar amat^^

Nasi Goreng Ayam

Mine..^^ Nasi Goreng Kerabu
Nasi Goreng Paprik
Nasi Ayam Penyek

Nampak best kan..apa lagi..pergi serbu la..restoran tu bukak 24 jam...itu sahaja..nanti aku update lagi...Assalamulaikum..!


Sunday, March 25, 2012

Sweet & Sour

Assalamualaikum..


Hari ni mood aku happy, tapi tetap mood nak buat kerja sekolah tu tak ada, hilang tak tahu merayap pegi mana..dengan internet yang lembab tahap siput b***..kadang-kadang tensen jugak..nak buat kerja pun susah..orang lain duk sibuk pakai BB...haihh..tak dop pitih ambo nok beli...bersyukur dengan apa yang ada..tak payah nak membazir..hehehe..ayat penyedap ^^



Pastu mula lah nak buat benda bukan2...tengok ni...conteng-menyonteng time! 
Khusus untuk belog Sweet & Sour...^^






Hobi di masa yang tak berapa nak lapang..dengan log book tak siap lagi, thesis lagi...sempat lagi kan..almaklum..suka sangat tangguh2 kerja ni..bila da sampai due..baru la kelam kabut nak buat...awop2...bila nak sedar ni...??peringatan untuk diri sendiri and kamo2 yang seangkatan dengan saya..^^


Assalamualaikum..


p/s: "mood rajin sila datang kepada aku secepat yang mungkin..."


Friday, March 23, 2012

Tips | Bibir yang cantik dan segar

Assalamualaikum...

Harini tiba2 rasa nak bagi tips..macam mana nak bagi bibir2 korang tu nampak cantik dan segar..korang kalau perasan bila bangun pagi lepas mandi je..bibir akan mengelupas..betol tak? aku pun mengalami keadaan yang sama..tak tahu nak buat macam mana dah..baru2 ni aku ada terbaca artikel pasal macam mana nak jaga bibir ni..cekidup!



1. Bersihkan bibir sebelum tidur
Bibir macam kulit jugak, sebelum tidur kita cuci muka kan..so jangan lupakan bibir anda..bersihkan jugak..after that, sapukan sedikit pelembab bibir (lip balm) becoz pelembab tadi akan diserap dan bibir akan jadi segar bila korang bangun pagi esok..^^



2. Jangan jilat bibir
Hah..yang ni aku pasti ramai yang duk buat kan..nehi2..jangan duk buat dah...yes..ia boleh buat bibir nampak lembab and basah but air liur tu mengandungi enzim yang boleh merosakkan lapisan bibir dan menyebabkan bibir jadi lebih kering..

3. Minum air banyak2
Air bukan sahaja baik untuk kesihatan but untuk bibir jugak..untuk elak bibir kering, minum la air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari ye..



4. Elakkan pelembab bibir yang berperisa
Sekarang kan da ada perisa macam2..strawberi la, epal la..perisa tadi akan buat korang rasa nak jilat bibir kan..so..elakkan..pakai yang tak de perisa pun tak pe..



5. Makan banyak buah dan sayur-sayuran
Buah dan sayur2 ni ada banyak Vitamin C..dan vitamin ni la bagi bibir kita nampak lebih segar..


6. Sapukan madu
Madu yang disapukan sebelum tidur dapat menyegarkan sel2 bibir dan bibir akan nampak cantik keesokan pagi nye..^^



So..u'ols boleh la kalau nak follow tips ni ye..untuk dapatkan bibir yang cantik dan segar..bagi aku, aku follow petua yang pertama..before tidur mesti letak lip balm..bila bangun pagi esok..aku tengok bibir aku still ok and nampak segar..^^


Sumber: Remaja (Mac, '12), Rapi (Feb, '12)

Thursday, March 22, 2012

Korean Drama | Heartstrings / You've Fallen for Me

Assalamualaikum..

Hye peeps..malam ini aku nak story pasal salah satu cerita korea yang aku baru aje tengok..Heartstrings or also known as You've Fallen for Me..for sure ada salah sorang daripada kamo yang dah tengok cerita ni kan..betol tak..^^


Amacam?best? Korang ada tengok cerita You're Beautiful tak..? hah..2nd hero and heroin cerita tu bergandingan dalam cerita Heartstrings as a main actor & actress...dapat jadi hero and heroin..mesti la best sebab masa tengok You're Beautiful, aku nak sangat 2nd hero tu kapel dengan heroin...heeee

And salah satu sebab aku tengok cerita ni adalah Jung Yong Hwa...love him!! hensem plus pandai nyanyi..suka tengok dia main gitar! Yong Hwa ni vocalist kumpulan CNBlue...semua lagu2 diorang best..daebak!



Synopsis (LINK):

Lee Shin is a university student majoring in modern music. He is also the vocalist and guitarist of the band “The Stupid.” Shin is known for his good looks and strong passion for music, but in reality he is cold, lacks interest in anything unrelated to music and has neither dreams nor plans for the future. He initially likes Jung Yoon Soo, a dance professor at university, but this all changes when he meets Lee Kyu Won.

Lee Kyu Won is a bright and outgoing student who was born into a prestigious family and is majoring in traditional Korean instruments, especially the gayageum. Kyu Won’s grandfather, Lee Dong Gun, is one of the top 3 traditional musicians of his age and his biggest wish is to see his granddaughter become a traditional music prodigy. Trying to live up to her grandfather’s expectations, Kyu Won immerses herself in training and becomes a university student who knows nothing outside of her studies. As her friends are fans of “The Stupid”, she was forced to go to the band’s concert with them. There she saw Lee Shin performing live, and is immediately captivated by him.
 Para pelakon:


Best jugak cerita ni...pasal budak U yang majornya pasal music...Hero, Lee Shin and "The Stupid" majoring in modern music..Heroin, Kyu Won pulak majoring in Traditional Korean Music..nak dijadikan cerita 2 orang ni saling cabar-mencabar..nak tengok mana lagi famous..modern music or traditional music..of coz Kyu Won kalah and terpaksa jadi slave kepada Lee Shin selama sebulan..masa jadi hamba ni la Kyu Won fall in love dengan Lee Shin..tapi Lee Shin tak suka pun..but al last dia akan suka jugak dekat Kyu Won..sampai tak boleh nak tinggal la...hahaha...


Kebanyakan scene dalam cerita ni happy2 belaka..but..2 episode last air mata aku start nak kuar...^^ Scene sedih masa last2 episode..hahaha...but happy ending....like it!




So..apa lagi..yang tak tengok lagi..cepat2 pegi cari and tengok ye..^^..itu sahaja..annyoung guys...Assalamualaikum..


p/s: Baru lepas layan episode last Dream High 2!

Wednesday, March 21, 2012

Nirwana band | Sudah Cukup Sudah




Lirik:

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.


*chorus
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu


Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta


Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja


Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu


Ulang
*chorus 3x

Tuesday, March 20, 2012

Korean Drama | Dream High 2

Assalamualaikum..

Dah lama rasanya aku tak update pasal korean drama kan, yang paling latest pun aku cerita pasal King of Baking ..tu pun tahun lepas punyer cerita..wokeh..tahun ini punyer cerita aku mahu update siket pasal Dream High 2 yang sedang ditayangkan KBSW..Ada sapa yang follow cerita ni tak?aku one of their fan...best!


"Episode first tak best". "Tak macam Dream High 1". "Pelakon dia tak hensem".


Ini luahan kawan2 aku...yess..aku admit..pada mula2 nya aku pun rasa macam tu jugak especially episode 1st..tapi disebabkan tak ada cerita lain untuk tengok, aku layan je la cerita ni...Hah..aku sudah boleh adapt..rupa-rupanya DH2 langsung tak sama dengan DH1..jalan cerita dia lain but still menceritakan hal budak2 sekolah kat Kirin High School of Art...


Dream High 2 casts:
  • Kang Sora as Shin Hye Sung
  • JB as JB / Jang Woo Jae
  • JiYeon as Rian / Lee Ji Kyung from T-ara
  • JinWoon as Jin Yoo Jin from 2am
  • Park SeoJoon as Si Woo
  • Hyorin as Nana / Lee Jae Hee from SISTAR
  • Ailee as Ailee


Bab pelakon tak hensem tu aku kurang setuju..hensem apa JB...aku suka nak2 time dia senyum and ketawa..sapa sokong sila angkat kaki..^^

Nah..prove <3 





Love this couple...JB & Hae Sung <3



Sedikit synopsis dari Wiki:

 
In Season Two, after going into financial bankruptcy, the Kirin High School of Art has been taken over by Oz Entertainment. The company then transfers over its own young in-training idol stars to Kirin High to circumvent a law requiring under-age entertainers to study for a set amount of time. Competition then brews between then troubled students at Kirin High School of Art and then newly transferred in-training idol stars from Oz Entertainments.
Shin Hae-sung (Kang Sora) enters the Kirin High School of Art with a high written exam score, but a poor performance score. She then meets fellow students Jin Yoo-jin (Jung Jin-woon) and JB, who make her realize how fun music can be. Yoo-jin originally broke into the entertainment industry as a child actor, but now is a troubled student who dreams of becoming a rock star. He attempts to cure the pain caused by his parent’s divorce through music.



Bagi sesiapa yang tak tahu mahu tengok cerita apa, pegi cari cerita ni kat sini..LINK...boleh download or nak tengok online...aku dah addicted ngan cerita ni..setiap minggu wajib tengok...sekarang masih ditayangkan di TV...<3


Itu sahaja...annyoung..Assalamualaikum!


Sunday, March 18, 2012

Family Day | Pantai Seri Tujoh

Assalamualaikum..

Aku ingat nak update pasal family day ni semalam, tapi akibat terlalu penat jari jemari ni tak mau berfungsi ^^
Almaklum, main tak ingat dunia..balik hostel terlantar macam oarng sakit..hahaha..Hari ni baru terasa kesan dan akibat event semalam..mau tak nya...tak pernah2 seumur hidop main tarik tali..semalam aku main..hohoho..unbelievable! but..yang sedihnya tak menang...buat sakit tangan and kaki je.. :p

Dari analisa aku, Biomed's family day semalam is the best ever walaupun tak ramai yang join..yang penting semua adik2 sporting and happening..and makanan dia banyak best! ^^

Berlangsung di Pantai Seri Tujoh, Tumpat Kelantan...sapa2 yang dah sampai sini?..Tumpat adalah sempadan negeri Kelantan dengan Thailand..biasa kalau sempadan ni barang murah2..murah ke? boleh tahan la...tapi kalau boleh sampai ke Rantau Panjang or Pengkalan Kubor lagi best..tempat perabis pitih! ^^

Pantai Seri Tujoh..aku pernah sampai sini sekali je walaupun aku da lama tinggal kat Kelantan ni..so kiranya ini kali ke 2 la..tak sangka permandangan dia sangat cantik especially the resort..masa aku sampai dulu tak perasan pulak ada resort yang lawa kat situ..Semalam kitaorang pegi pantai masa air tengah pasang..so pantai tak berapa cantik sangat..dulu cantik tapi sekarang da banyak pasir terhakis..

Banyak pulak aku mengarang, jom layan beberapa gambar di sekitar event family day semalam...^^

Jom pegi sekolah!
Chalet terapung..lawa!
Pantai..biru + hijau..
Kereta berhias..Tumpat..
Us..<3

Muka  sudah burn...:p

Before balik kitaorang pegi main kat Fun Fair...sangat pening bila naik itu ferris wheel..berpuluh punsingan..nasib tak muntah je..hahaha..ada kayaking juga di sana..lain kali boleh datang lagi...so..kepada sesiapa yang teringin nak datang Kelantan and tak tahu nak pegi mana, aku suggest kan korang datang la ke sini..<3

That's all...Assalamualaikum...!

Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...