CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Tuesday, April 24, 2012

Abby Abadi | Aku Tak Mahu


Aku tak mahu percayakan cinta lagi
kerna kali ini hati ku pedih dilukai
aku tak mahu jatuh cinta lagi
kerna apa guna berteman bila hati dirundung sedih...

*Begitu lama, ku kekal setia
hari jadi minggu,bulan jadi tahun
begitu lama, disiakan saja
pabila cintanya mula berpaling arah

Oooooo......

Aku tak mahu mengenangkan tentang cinta dulu
kerna tak sanggup menyiksa tenteram di kalbu
dan aku tak mahu menenangkan hati ini lagi
jika ikatan hanya berpegang pada janji

ulang *

Oooooo...

Aku tak mahu!
jatuh cinta lagi...

Friday, April 13, 2012

Outing Day!

Assalamualaikum.

Semalam kami - Aku, Cik Tha, Cik Sya n Cik Tikah- keluar jalan2 untuk release tension. Hehe. Seharian berjalan area Kota Bharu je, tak pergi jauh pun. Destinasi pertama Tesco, pergi beli tiket bas. Then, patah balik pergi KB Mall, hah kat sini lama siket. Tujuan utama cari baju dinner and beli "baby" baru. Hehe. Lunch and semayang zohor semua kat sini. Bila semua benda da selesai, kami berangkat pulak ke destinasi seterusnya. 

McValue Lunch - McChiken



Destinasi seterusnya, Nagoya Tekstile Kota Bharu. Sebelum tu semayang Asar kat surau sebelah Pasar Siti Khadijah. Kat Nagoya aku jamu mata je, kawan2 aku yang beli kain nak  buat baju raya. Hehe. Aku baru je beli kain, so malas la nak membazir duit. Hehe.


Lepastu, ingat nak naik Pasar Siti kejap, tapi jam menunjukkan 6 lebih, sudah tutup. Kami pun ingat nak pergi makan dekat Restoran Cikgu, Nasi Ulam Kampung Kraft. Tutup jugak. Tak ade rezeki la jawabnya. Sementara menunggu masuk waktu Maghrib, kami berphoto shoot la dulu dekat kawasan Istana Jahar and Padang Merdeka. Nak masuk dalam, semua da tutup, kat luar pun jadi lah. Hehe.







Bila malam, perut sudah terasa lapar mintak diisi, kami pun bergerak ke destinasi terakhir. Satay Malaysia dekat Pengkalan Chepa. Hah, kat situ satay dia best sangat. Harga pun berpatutan. Kitaorang amik pakej makan 4 orang.


Bila perut da kenyang, mata pun mengantuk kan. Hehe. Kami pun balik la ke USM balik. Sampai kat bilik lebih kurang jam 10 malam. Memang puas la berjalan. Hehe. Sori sebab panjang pulak aku menaip, banyak nak cerita kan. Hope korang tak boring membaca. Dats all yaw. Hehe.

Assalamualaikum.

My New "Baby"

Assalamualaikum.

Disebabkan fon lama aku, Sony Ericsson W595 mengalami kerosakan, aku terpaksa membeli fon baru. Rosaknya tak ada lah teruk sangat, speaker je yang rosak. Tiap kali nak call or terima call, terpaksa bukak loud speaker. Aisshh, kalau duk dalam bilik ok la, tapi kalau kat luar, segan kot. Kalau bukan sebab dia rosak, aku tak mau beli lain. Sayang. ):

So, harini aku decide nak beli fon baru. Survey2 kat KB Mall, semua kedai pergi. Akhirnya aku beli jugak. Samsung Galaxy Ace. Nak try pakai samsung pulak, sebab tak pernah pakai. Aku suka design dia. Lawa. Nak beli Galaxy SII mahal sangat la pulak. Hehe. Kita pakai yang murah2 je dulu.




p/s: Harini seharian berjalan-jalan, nanti aku update lain ye..^^

Monday, April 9, 2012

Secret Recipe | Tea Time !

Assalamualaikum.


Kekenyangan makan kek kat Secret Recipe tadi. Ada urusan kat CIMB, then kawan memang teringin nak makan kek, so berangkat la ke sana. And, Secret Recipe ada buat Tea Time Special dari jam 3 - 6 pm. Makan sambil minum2, free. Minuman je yang free, kek nye tidak. Hehe.

Aku makan Chocolate Cheese, first try. Yes. Yummy. Bila sampai ke cebisan2 terakhir tu, perut da tak boleh nak terima. Muak kot. Tapi sayang nak tinggal. Huhu.

Cik ira - New York Cheese
Cik Sya - Yogurt Cheese
Mine - Chocolate Cheese


Leftover, sayangnya tak abis ):
Coffee yang sangat pahit!


Lain kali kalau nak makan kat sana kena kongsi, baru tak membazir. Hehe.


Assalamualaikum.



Siapa menang ABPBH 2011?

Assalamualaikum.

Yeah..!! Aaron Aziz menang Bintang Paling Popular ABPBH 2011. Hebat la abang Aaron. Hehe. Saya tumpang gembira.



Sapa2 yang tak tahu lagi keputusan tadi, boleh la tengok kat bawah ni. 

1. Artis berkumpulan/duo popular – Jacqlyn Victor/Ning Baizura/Shila Amzah
2. Artis Baru Wanita Popular – Tasha Shilla
3. Penyampai Radio Lelaki Popular – Faizal Ismail
4. Artis Komedi Wanita Popular – Didie Alias
5. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Dato’ Sheila Majid
6. Pengacara TV Lelaki Popular – Zizan Raja Lawak
7. Artis Baru Lelaki Popular – Johan As’ari
8. Pelakon TV Lelaki Popular – Fizz Fairuz.
9. Penyampai Radio Wanita Popular – Farah Fauzana
10. Pengacara TV Wanita Popular – Farah Fauzana
11. Artis Komedi Lelaki Popular – Johan Raja Lawak
12. Anugerah Seri Perak – Dato’ Siti Nurhaliza
13. Penyanyi Lelaki Popular – Hafiz
14. Pelakon Filem Lelaki Popular – Aaron Aziz
15. Pelakon TV Wanita Popular – Fasha Sandha
16. Pelakon Filem Wanita Popular – Maya Karin
17. Penyanyi Wanita Popular – Yuna
13. Bintang Paling Popular ABPBH2011 – Aaron Aziz


Paling tak sangka bila Fizz Fairuz menang Pelakon TV Lelaki Popular, kalah abang Aaron. But, congratulation jugak, dia da banyak kali berlakon kot. Shock. Sampai Fizz pun tak tahu nak cakap apa tadi. Hehe.

Tahniah untuk semua yang menang. ^^


Assalamualaikum.


Source: BeautifulNara



Sunday, April 8, 2012

Bercuti dengan "Love Letter".

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, harini hujan lagi. Hujan bawa rahmat kan. Rasa tenang dan aman je hidup. Aman ke? Orang lain dapat bercuti kat rumah, aku bercuti kat U la jawabnya. Hehe. Its ok, dapat balik hujung minggu pun da terubat rindu kat family. Ada jugak kawan2 yang tak balik langsung. Committed pada kerja. Hehe.

Love letter. Kadang2 surat ni dapat sampai kan kata2 kita yang tak terucap oleh mulut. Kan? So, ia memainkan peranan yang penting. Hehe. Bukan semua kita dapat luahkan, especially face to face, alternatifnya surat, mesej and etc. 

Yang aku nak cerita ni bukan pasal love letter kat pakwe or makwe ye. Tapi "Love Letter = Thesis". Hehe. Kawan2 aku duk panggil love letter, aku pun ikut panggil jugak la. Haha. "Love Letter" ni as a jaminan untuk grad nanti, kalau tak siap, memang tak grad la aku jawabnya.

Aku baru aje duk menaip methodology, tu pun tak siap lagi. Hopefully cuti ni aku dapat siapkan Chapter 1, 2 and 3. Boleh ke? InsyaAllah. Usaha tangga kejayaan. Aja2 fighting ^^

Pagi tadi pergi jumpa supervisor, Doktor suruh buat paper untuk publish pulak. Dia cakap "Ini untuk awak punyer CV jugak". So, pasrah je la. Untuk masa depan aku jugak. Hehe. Pasal lab work pulak, just need one more normal cell. Asyik contaminate aje, geram jugak. Harap2 dapat jumpa la lagi satu sel, tapi Dr cakap kalau tak ade jugak, just used result yang ada je lah. 

Hah, malam ini Anugerah Bintang Popular Berita Harian ABPBH). Sapa mau tengok? Jom. Korang rasa sapa yang menang Bintang Paling Popular? Aaron Aziz or Shaheizy Sam? Aku suka dua2, tapi rasa macam Sam menang lagi je tahun ni. Hehe. ^^



Assalamualaikum.


Segmen: Blogwalking dan Review

Assalamualaikum.

Jom join segmen lagi. Segmen pertama Miss Z ^^.

Nak join just click banner kat bawah ni ye.


Tarikh tutup 14 April, apa tunggu lagi..hehe..jom join.

Weekend di rumah

Assalamualaikum.


Best dapat balik rumah..Hehe. Dah 3 minggu kot tak balik walaupun rumah sejengkal je. Banyak kerja. Tapi minggu ni aku balik, tenangkan fikiran yang kacau. Bila balik rumah je, hilang siket stress layan adik2 aku. Memang tak ingat langsung pasal kerja. ^^


Hari ni birthday adik aku yang no 4. So, buat makan2 siket. BBQ time. Aku tak bagi hadiah pun lagi, lupa hari jadi dia. Hehe. Lain kali ye ^^

Birthday boy..

Tak tahu nak bebel apa lagi. Hehe. Assalamualaikum.


Wednesday, April 4, 2012

SEGMEN : Siri Jelajah BLOG, LET's FLY

Assalamualaikum.

Join segmen lagi. Jom-jom. Boleh terjah blog2 yang tak pernah diterjah. Tekan je banner kat bawah ye ^^


Aku nak tag diorang ni:
 2) Mr. Elol

Heartbroken.

Assalamualaikum.

Sangat la patah hati bila best friend kita suka orang yang kita suka. Need to let go or fight for it? Kalau teruskan, kawan yang patah hati. But, kalau lepas kan, kita yang patah hati. Heartbroken right?

Preview untuk drama Love Rain.

First episode pun sudah buat aku menangis..hehe.


p/s: nanti aku update pasal cerita ni ^^

Se7en | When I Can't Sing




Maega modeunkeol irheodo nae ingiga tteoreojyeodo
Deo isang norael mothago dareun jikeobeul kajyeodo
Naraneun iyumaneuro nal kyesok saranghae jul su inni

Hwahmyeone naoneun nae moseubi jincha nae jeonbuga aniran geon algo inneunji(algo inneunji)
Jashinkam neomchineun nae moseubi nal deo buranhage haneun geon algo inneunji(algo inneunji)
Hwahryeohan jomyeong soge seoinneun moseub dwiie jinhan geurimjaga jigo isseo

Naega modeunkeol irheodo nae ingiga tteoreojyeodo
Deo isang norael mothago dareun jikeobeul kajyeodo
Naraneun iyumaneuro nal kyesok saranghae jul su inni

Neoneun nal saranghanda hajiman niga saranghaneun ge cheongmal naega manneunji (naega manneunji)
Naege banhaetdago hajiman neoreul banhage han ge cheongmal naega manneunji (naega manneunji)
Niga naye pum ane ankyeo nal parabol ttae ireon jilmuneul hago shipeo

Naega modeunkeol irheodo nae ingiga tteoreojyeodo
Deo isang norael mothago dareun jikeobeul kajyeodo
Naraneun iyumaneuro nal kyesok saranghae jul su inni

Eonjenkan oge dwehketji (oge dwehketji)
Hamseong soriga jureodeun mudaereul naeryeowahseo
Nae eokkaega cheojimyeonseo (eokkaega cheojigo)
Kogaega tteolkwojil ttae (keuttaedo) nae yeope (nae yeope) niga seo isseulleonji

Naega modeunkeol irheodo nae ingiga tteoreojyeodo
Deo isang norael mothago dareun jikeobeul kajyeodo
Naraneun iyumaneuro nae yeope isseojul su itkenni mudko shipeo


English Translation:

Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

Do you know that who I am on screen isn’t really my everything? (Do you know?)
Do you know that my overflowing confidence makes me even more anxious? (Do you know?)
Standing under the flashing lights, there is a thick shadow behind me

*Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

You say that you love me but
Am I really who you love? (Am I?)
You say that you fell for me but
Am I really the one who made you fall for me? (Am I?)
When you are in my arms, looking at me
I want to ask you these questions

*Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?

Someday, the day will come (the day will come)
I’ll come down from the stage where the cheers have decreased
As my shoulders droop down (shoulders droop down)
My head hung low (even then)
Will you stand by my side?

Even if I lose everything, if my popularity drops
Even if I can’t sing, if I get a different job
Will you still be able to love me for who I am?
I want to ask you



Source: Kpop Lyrics

Pening

Assalamualaikum.

Just woke up. Dari pagi tadi pening kepala tak hilang. Sakit, tak boleh nak buat kerja. Lepas lunch, telan Panadol ActiFast. Then, take a nap kejap. Now sudah ok sikit, but still rasa lagi. Aku memang tak suka rasa ni, sakit.

Problem pasal FYP yang tak setel2 lagi yang buat kepala aku sakit. Sabar2, semua ni dugaan dan ujian. Just take a rest, and do it again and again. Biasa la tu, mula2 mesti ada kegagalan baru ada nya kejayaan. A moral support for my brain..Hehe.

Ok, mahu bukak balik segala bagai journal, baca and buat thesis. Thesis progress tersangat la slow.



Assalamualaikum.

Tuesday, April 3, 2012

103.

Assalamualaikum..

103. Macam lawa je no ni kan. Bukan nak buat no ekor ke apa ye..haha. Follower aku sudah sampai 103 orang bila mana aku punyer bilangan post juga 103 posts..^^

Nice number..

Thanx to semua yang sudi singgah blog yang tak seberapa ni. And to all the new followers, nice to meet you. Sudi-sudi lah singgah lagi ke blog saya ^^



Itu sahaja...annyoung ^^

Assalamualaikum.

p/s: Baru lepas tengok Running Man ep88. Bila nak update pasal RM? Tunggu..^^

Monday, April 2, 2012

Ainan Tasneem | Aku Suka Dia



Aku lihat dia di sana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba mengampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Chorus*
Bila dia, mendekati diriku,
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Ulang Chorus*

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota..darimu..
Yang tertulis 'Aku suka kamu'

Ulang Chorus*

Akhirnya kini, ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia,
Menerima cinta darinya..

Aku suka dia..

Asmidar | Biar Sampai ke Bintang



Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita

Biar mimpi sampai ke bintang
Kerna kita semua tahu
Kerana ini impian
Setiap satu dari kita

Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita
Menuju ke bintang


Hujan Satu Anugerah

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, akhirnya bumi Kelantan di limpahi hujan. Walaupun renyai-renyai, tidak selebat musim bah, aku tetap bersyukur. Hari ni cuaca mendung, tak macam hari2 sebelum nya. Syok untuk tidur..hihi. Tapi bagi aku, tak kira panas ataupun sejuk, bila mata sudah mengantuk, lelap aje ^^


Hujan itu satu rahmat dan anugerah, jangan di keji. Bila hujan tak turun2, baru menyesal di kemudian hari.


"Bila la nak hujan?"

"Panas gila cuaca sekarang."

"Tak boleh keluar, nanti sunburn."


Bersyukur seadanya, ada hikmah disebalik semua ini. Semuanya ketentuan Ilahi.




Assalamualaikum.

SEGMEN NASZ : JOM BLOGWALKING

Assalamualaikum...

Yess..aku join segmen lagi...boleh tambah kenalan and kenal blogger2 baru or lama..aku pun suka jugak terjah2 blog orang ni..so apa lagi, bila da ada segmen macam ni...join la...^^




Korang kalau rasa nak ber blogwalking..boleh la join segmen ni...pegi sini ye...LINK


Itu sahaja...Assalamualaikum..!

Syoknya Kahwin!

Assalamualaikum...


Entry gempak kot...hahaha...actually aku baru balik dari dengar forum pasal kahwin2 ni..macam tak caya pulak..kawan ajak..so, ikut je la..hahaha..tajuk dia 'Forum Interbudaya Adat Perkahwinan Syoknya Kahwin!'


Banyak cerita pasal adat perkahwinan..interbudaya kan..so panel dia mesti la cina, india and melayu..boleh la tahu serba sedikit tentang adat orang cina and india tentang perkahwinan diorang..tambah ilmu pengetahuan orang cakap..^^


Syok ke kahwin? komitmen tu sangat penting..and perlu bersedia pikul semua tanggungjawab.."my problem is yours too"...korang kalau rasa da ready, kawen la cepat2..tapi kalau rasa diri tu tak cukup lagi...take time ok..^^


Aku??of cos la tak ready lagi...hahaha...


with k.sya..^^




Thats all....assalamualaikum..^^





Sunday, April 1, 2012

Afee UTOPIA | Maafkan Aku


Setelah kau pergi tinggalah aku sendiri
Baru ku sedar semua pengorbanan mu
Selama ini ku tak peduli ku persiakan hidup mu
Keegoan ku ini memakan diri

Tuhan tolonglah kurindu dia
Kembalikanlah asmara cinta mekar sewangi dulu
Ku harap engkau maafkanlah diri ku
Aku bersalah mempermainkan mu
Hingga membuat kau sensara

Berilah peluang untuk kali kedua
Akan ku buktikan kasih dan sayang ku
Terhadap mu

Mengapa dulu
Kau hancurkan hati ini
Mengapa engkau
Tak serius dalam cinta
Kenapa kini baru
Engkau menyesalinya
Sedangkan aku kini
Telah dimiliki

Berilah peluang untuk kali kedua
Akan ku buktikan kasih dan sayang ku
Terhadap mu

Tuhan tolonglah kurindu dia
Kembalikanlah asmara cinta mekar sewangi dulu
Ku harap engkau maafkanlah diri ku
Aku bersalah mempermainkan mu
Ooo… dalam sengsara


Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...