CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik-Klik ^^

Followers

Monday, June 25, 2012

4 years, its over now!

Assalamualaikum.



Alhamdulillah, pengajian aku selama 4 tahun in Bachelor of Health Sciences (Biomedicine) akhirnya sudah sampai ke penghujungnya. Berjaya jugak tempuh segala onak duri ranjau panah petir kilat hujan. Haha. Hyper betol! A lot of things i've learned in 4 years time. Ada suka, duka, perit. Tapi itu semua memberi kita pengajaran kan. And, without my lovely friends, aku tak rasa aku akan sampai ke tahap ni. Susah, memang sangat susah. And now, i starts to miss them. Hmmm.

Setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan. Tapi hopefully, setiap pertemuan itu akan jadi titik permulaan itu kita jadi kawan and tak akan di lupakan sampai bila2. Don't lost contact ye darlings! Ntah kenapa aku tetiba rasa sebak bila menaip entry ni. Hmmm. Jangan nangis, tak macho ^^

Everyone have their own journey, so just follow it. Hope sangat2 kita boleh berjumpa lagi di lain hari dan waktu. My 2 bestfriends pon sudah pulang ke kampung halaman, tinggal la aku terkontang kanting lagi kat sini. Kenapa tak balik lagi? Sebab ada benda lagi yang perlu diuruskan, kalau tak memang aku orang first yang aku cabot. Haha.

Aku dapat offer untuk bekerja dengan my supervisor untuk sambung kerja2 yang terbengkalai masa buat FYP dulu. Hehe. Alhamdulillah. At least, aku tak makan tidur je kat rumah nanti, boleh tambah ilmu bukan tambah isi perut. Haha. And, aku mintak start kerja next week, 1st July. Mesti la nak berehat2 landing2 dulu kat rumah before kerja kan.

Thats all. Assalamualaikum.

Butterfly | Melly Goeslaw ft. Andhika Pratama


Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

*
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

Ulang *



p/s: soundtrack cerita Dejavu Di Kinabalu. Sangat suka cerita ni <3

Love Rain | Korean Drama

Assalamualaikum..

Lepas exam haritu aku berkesempatan untuk mendownload cerita Love Rain. Best. Bila dah abih download tu, apa lagi, layan la. Actually aku da tengok sampai episode 12 kalau tak silap. Disebabkan banyak kerja yang perlu disiapkan, terpaksa la aku stop download. Kalau tak, kerja tak jalan, duk mengadap movie je kerja. Perangai. Bila nak berubah ni? Hehe. At least, ada jugak initiative aku untuk stop kan. Hehe. 

Overall, ok and best. Aku suka walaupun ni first time YoonA berlakon. Tak de la kaku sangat. And aku memang suka Jang Geun Suk. Hensem, smart, bergaya and pandai nyanyi. Hehe. Tapi scene kiss dia macam terover je. Erk...Haha. Korang rasa?

Kawan diorang yang nama Lee Sun Ho or his real name, Kim Si Hoo, not bad kan. Comel and hensem. Nak2 bila dia ubah stail rambut tu, hensem!

Ingat kan Seo Joon (Jang Geun Suk) and Ha Na (YoonA) terpaksa break up sebab mak and ayah diorang nak kahwin. Tapi happy ending, mak ayah mana tak pikir pasal anak2 kan. Korang kalau rasa nak layan cerita ni, pi la download ye. Hehe.

Sedikit synopsis cerita ni dari Wiki:

"Love Rain" depicts a 1970's pure love and a love from the present day at the same time. It shows how the children of a previous ill-fated couple, who met in the 1970s, managed to meet and fall in love. Seo In Ha and Kim Yoon Hee, an art student and a shy beauty, met and fell in love with each other during college in the 1970s but unfortunately their love was fated to never be. Now in the present 21st century Korea, Seo In Ha's son, Seo Joon (a liberal photographer) meets and falls in with the daughter of Kim Yoon Hee, Jung Ha Na, a cheerful and energetic girl who's personality is different from her mother's. Will their love for each other keep them together or will they have to face the same fate as their parents? 




Happy ending <3

Hensem !
That's all. nanti aku update lagi pasal Korean Drama. Stay tuned. hehe

* Harini da setel semua pasal thesis, dah submit. Yeah, aku dah boleh grad! And tadi ada orang belanja makan malam. Ikan bakar sama sotong goreng tepung. Best! Thanx Cik Sya and family. Hehe. ^^



Assalamualaikum..

Tuesday, June 19, 2012

Jalan-jalan | Kuala Terengganu

Assalamualaikum...

Hari ni aku nak cerita sikit pasal percutian kami di Kuala Terengganu 2-3 hari yang lepas. Kami 9 orang, Biomedic 4th year dah lama planning nak jalan2 bila akhir sem and lepas exam. Nak pergi situ la, sini la. Last-last ke KT je kita kan. Its ok, aku pun tak pernah lagi jalan2 kat KT ni. Just pernah lalu, and singgah beli kepok losong je. Hihihi.

Percutian 2 hari 1 malam. Kami bertolak dari USM tengah hari Jumaat, lebih kurang pukul 11.30 am. Driver, Cik Sya and Cik Dayah. Alhamdulillah, kami selamat sampai kat bandar KT lebih kurang pukul 3 pm. Singgah solat dulu kat Masjid Terapung sebelum meneruskan perjalanan ke Marang, rumah Cik Ila. Menjamu selera kat umah Ila sampai tak ingat dunia. Haha. Banyak gila makan. Susah2 aje mak cik masak kan. Terima kasih!

Lepas asar, kami bertolak ke Pantai Batu buruk. Berphotoshoot dulu kat situ. Kalau tak amik gambar memang tak sah la kan. Sempat naik kereta kuda jugak. RM5 untuk 1 pusingan. Hmm, berbaloi ke? Hehe. 

Lepas maghrib, destinasi seterusnya, I-City. Haha. Kat KT pun ada I-City tau, bukan kat Shah Alam je. Yang beza nya, free of charge, tapi just ada pokok berlampu warna warni je. Hahaha. Tak ada apa pun kat sana. Snap2 gambar. Muka sorang2 masa ni sudah menampakkan kepenatan. Jom balik rumah! Hehe. Kitaorang sewa homestay kat area Gong Badak. Sampai kat rumah sewa lebih kurang pukul 10. Lawa gila la rumah, berbaloi sewa. Just RM150 for 1 day. Semua kelengkapan ada. Siap ada bilik aircond lagi.

Hari ke dua.

Destinasi, Muzium Negeri. Muzium terbesar di Asia Tenggara. Betol ke? Kawan yang cakap. Tak masuk pun, just jalan-jalan kat luar je. Banyak tempat menarik. Boleh buat wedding photoshoot kat sini. Haha. Lepas tu bertolak ke Taman Tamadun Islam (TTI) di Pulau Wan Man. Fee RM15 sorang. Binaan masjid seluruh dunia di pamerkan kat sini. Ada yang besar, ada yang kecik. Ada yang rupa masjid, ada yang pelik. Hehe. Mula2 semangat snap2 gambar, bila matahari sudah atas kepala, energy sudah berkurangan. Muka habis burn. Tak sempat nak tengok semua masjid, banyak sangat. Tak larat nak jalan dah. 

Lepas tu, destinasi untuk menyopping. Pasar Payang. Banyak jugak la duit aku mengalir kat sini. Dah puas shopping, kami pun bertolak ke rumah Cik Ira. Makan2 kat sana. Cik Ira punyer puding triffle best!

Panjang pulak aku mengarang kan. Haha. Cerita 2 hari, mesti la panjang. Jom layan beberapa pic yang kami sempat snap. Nak letak semua, banyak sangat. Hehe.

Masjid Terapung




Naik kereta kuda ^^

Pantai Batu Buruk

Kami! Heart u'ols <3

I-City. Model tangga (:

Rumah sewa. Lawa!

Muzium Negeri


Taman Tamadun Islam. Model payung. Panas!

Kita jumpa waktu Konvo pulak ye kawan2. Hehe. Selamat bercuti! Yesss. Tamat sudah pengajian aku selama 4 tahun di USM ni! Tak rasa nak balik pun. Hehe. Malas nak mengemas barang sebenarnya. Korang2 yang belum habis exam lagi tu, good luck ye!


Assalamualaikum.

Wednesday, June 6, 2012

Wedding | Reunion

Assalamualaikum.

Rasa cam lama gila aku tak menaip kat belog ni. Almaklum, tersangat la buzy. Less than a month lagi aku akan bergelar student, lepas ni kita tanam anggur pulak. Haha. Tak sabar rasanya nak habis, tapi sekarang ngah pening duk pikir nak buat apa pulak lepas ni. Memang niat nak sambung, tapi tengok la kalau ada rezeki kan.

Last saturday, hari bahagia buat kawan aku Asmira & her husband, Hidayat. Congratulation to both of you! Hope cepat2 dapat baby. Haha. So, amik kesempatan jugak la time ni nak jumpa kawan2 lama. Kalau tak, sampai bila2 pun tak boleh nak jumpa. Boleh dikatakan buat reunion la time wedding kawan ni.

And, takziah jugak buat Asmira. Ayahnya kembali ke Rahmatullah sehari sebelum wedding dia. Emm. Sangat sedih. Tapi semua tu ketentuan Ilahi.






Itu sahaja. Nanti ada masa aku update lagi. Jom study, next week final exam. Hehe. Wish me luck!

Assalamualaikum.

Klik-Klik ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...